Hyppää sisältöön

Kysymys homoparien siunaamisesta jakaa arkkipiispaehdokkaiden kannattajia

Kysymys kirkon suhtautumisesta samaa sukupuolta olevien parisuhteisiin jakaa arkkipiispaehdokkaita kannattavia pappeja, kertoo Radio Dein kysely. Piispa Kari Mäkistä kannattavista papeista enemmistö haluaisi kirkollisen siunauskaavan samaa sukupuolta olevien parisuhteelle, mutta professori Miikka Ruokasen kannattajista tätä mieltä on vain neljä prosenttia.

Jeesus ristillä veistos kirkossa.
Kuva: YLE

Piispainkokous on linjannut, että pastoraalisen kohtaamisen piiriin voi kuulua rukous parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja heidän puolestaan. Sen sijaan piispat eivät esitä kirkolliskokoukselle siunaustoimitusta.

Radio Dein kyselyyn vastanneista seurakuntapapeista 29 prosenttia oli piispainkokouksen linjauksen kannalla.

Kolmasosa oli sitä mieltä, että pappien ei tulisi edes vapaamuotoisesti rukoilla samaa sukupuolta olevien parisuhteen puolesta. Joka kolmas puolestaan olisi toivonut kirkollista siunauskaavaa samaa sukupuolta olevien parisuhteelle.

Piispa Mäkistä arkkipiispaksi kannattavista papeista siunauskaavaa toivoisi 61 prosenttia, mutta Ruokasen kannattajista vain neljä prosenttia.

Ruokasen kannattajista puolestaan 64 prosenttia on sitä mieltä, ettei pappien tulisi edes vapaamuotoisesti rukoilla samaa sukupuolta olevien parisuhteen puolesta. Mäkisen kannattajista näin katsoi vain neljä prosenttia.

Molempien kannattajista vajaa kolmasosa oli tyytyväisiä piispojen kannanottoon.

Kyselyyn vastasi helmi-maaliskuun vaihteessa 577 seurakuntapappia. Heistä 49 prosenttia pitää suosikkinaan Mäkistä ja 48 prosenttia Ruokasta. Vastanneista naispapeista enemmistö kannattaa Mäkistä, miespappien enemmistö on Ruokasen kannalla.

Arkkipiispanvaalin toinen kierros käydään torstaina 11. maaliskuuta. Valinnan tekee 1 224 valitsijaa, joista osa on kirkon työntekijöitä ja osa maallikoita.

Suosittelemme sinulle