Hyppää sisältöön

Lindén: YLE-lain valmistelu saattaa jatkua

YLEn rahoitusta ja hallintoa uudistavan YLE-lain valmistelua jatketaan, jos eduskuntaryhmillä on yhteinen tahto asiaan, viestintäministeri Suvi Lindén sanoi YLEn A-studion haastattelussa maanantaina.

- Lain valmistelua jatketaan, jos siihen on riittävän yksituumainen tuki. Sopuun riittää, että eduskuntaryhmillä on yhteinen tahto sekä hallinnon uudistukseen että rahoitusjärjestelmään, Lindén kertoi.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat käsittelevät lain kohtaloa keskiviikkona.

Lindén ilmoitti viime viikolla, että YLEn hallinnon ja rahoituksen kokonaisuudistus siirtyy seuraavalle eduskuntakaudelle ja tulevan hallituksen ratkaistavaksi. Kokonaisuudistuksella ei ole Lindénin mielestä riittävää parlamentaarista tukea. Lindén on myös sitä mieltä, että YLEn rahoitus pitäisi kattaa valtion budjetista.

A-studiossa haastateltiin myös Yleisradion toimitusjohtajaa Mikael Jungneria. Hänen mielestä lain valmistelun lykkääminen oli paniikkiratkaisu ennen vaaleja. Jungner on jo aiemmin arvostellut kovin sanoin lain lykkäämistä.

- Jos tällä ryhdikkyydellä olisi Suomen asioita hoidettu 70 vuotta sitten, niin kaikki puhuttaisiin Venäjää. On selvää, että on yksittäisiä kansanedustajia ja kansalaisia, jotka ovat eri mieltä. Mutta se, että kesken kaiken annetaan periksi ja lykätään homma seuraavalle hallitukselle, on vastuutonta, Jungner sanoi A-studion haastattelussa.

Jungnerin mukaan YLEn asiat tulisi ottaa pois viestintäministeriöstä ja saattaa eduskunnan päätettäväksi lainsäädäntöä myöten.

Suosittelemme sinulle