Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Kokonaisena paistettua lampaankaretta, paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia

Tämä Timo Lepistön ruoka sopii hyvin pääsiäispöytään. Kokonaisena paistettu lampaankare saa seurakseen paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia. Tässä ruuassa ei ole säästelty valkosipulia eikä yrttejä.

Kokonaisena paistettua lampaankaretta, paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Tsatsiki

Valmista ensiksi tsatsiki

1 kurkku osittain kuorittuna

2 dl turkkijugurttia (tai ruuanlaittojugurttia)

4 valkosipulin kynttä

1/2 sitruunan mehu

suolaa

Poista kurkusta siemenet ja kuutio se. Ripottele suolaa kurkun päällä ja valuta siivilässä. Hienonna valkosipuli ja yhdistä aineet. Anna levätä mieluiten yön yli.

Lampaankare

kaksi riviä lampaankyljyksiä

dijonsinappia

n. 4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää

rosmariinia, lehtipersiljaa

sitruuna

voita, rypsiöljyä

suolaa, mustapippuria

1. Putsaa lampaankareet ylimääräisestä rasvasta ja kalvoista. Kiinnitä erityistä huomiota luiden puhdistukseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja paista rasvassa syvä väri.

2. Valmista kuorrute. Pakasta vaalea paahtoleipä. Leikkaa reunat pois leivistä ja raasta leivät. Hienonna yrtit ja raasta sekaan hieman sitruunankuorta, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä lihaan paksusti sinappia ja paina sivelty osa leipä- yrttikuorutukseen. Paista uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Paahdetut vihannekset

4 isoa uuniperunaa

2 porkkanaa

1 punasipulia

1 punainen paprika

2 kokonaista valkosipulia (ei solo)

2 dl oliiviöljyä

1 rasia kirsikkatomaatteja

2 dl oliiviöljyä

1/2 dl balsamicoetikkaa

2- 4 oksaa tuoretta rosmariinia

suolaa, mustapippuria

Laita uuni 200 asteeseen ja tasalämmölle. Valmista vinegretti: yhdistä kulhoon oliiviöljy, balsamico, 6 valkosipulinkynttä murskattuna, rosmariinin lehtiä, suolaa ja mustapippuria. Pese perunat ja lohko ne 4-6 osaan ja pyöräytä vinegretissä, valuta ylimääräinen öljy pois. Laita perunat uuninpellille. Paahda uunissa 15-20 minuuttia.

Kuori porkkanat ja punasipulit. Leikkaa porkkanat muutamaan osaan. Paloittele punasipuli kahdeksaan osaan siten, että jokaisessa osassa on hieman kantaa. Erottele valkosipulit yksittäisiksi kynsiksi kuoret päällä. Paloittele paprikat. Laita raaka-aineet vinegrettiin. Valuta ylimääräinen öljy pois ja laita kasvikset perunoiden joukkoon paahtumaan vielä noin 15 minuutiksi.

Pese ja halkaise tomaatit ja laita ne vinegrettiin. Lisää tomaatit viimeiseksi 10 minuutiksi.

Ohje: Timo Lepistö

Suosittelemme