Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

NBA:n pistekuningasta hehkutetaan - "Hän ratkaisi ottelun upealla tavalla"

Kevin Durant keräsi ylistystä vastustajan leiristä, kun Oklahoma City oli tasoittanut NBA:n läntisen konferenssin finaalien voitot. Durant kertoi pelaavansa vain vaistoillaan.

Kevin Durant Oklahoma City Thunder NBA
Kuva: AFP / Lehtikuva
Ilkka Palomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Kevin Durant pelasti Oklahoma City Thunderin San Antonio Spursin väkevältä kiriltä ja johdatti joukkueensa 109-103-voittoon. Durant heitti 36 pisteestään peräti 18 viimeisen seitsemän minuutin aikana, kun Oklahoma City tasoitti voitot 2-2:een koripallon NBA-liigan läntisen konferenssin finaaleissa.

- En painottanut itselleni mitenkään, että nyt pitää alkaa heittää palloa sisään, koska pelimme toimi. Syöttelimme palloa ja äijät heittivät palloa, Durant selvitti.

- Halusin jatkaa samalla tavalla, mutta minulle alkoi avautua paikkoja. Näin aukkoja, jotka antoivat minulle mahdollisuuden yrittää heittoja.

Durantin vaarallisuus on toki tiedossa. Nopeasti paikkansa NBA:n supertähtien joukossa vakiinnuttanut Durant voitti runkosarjassa pistekuninkuuden 28 pisteen ottelukeskiarvolla ja pudotuspeleissäkin pisteitä on syntynyt 26,7 ottelua kohden.

- Kun noin lahjakas pelaaja on kuumana, sitä on erittäin vaikea pysäyttää. Yritimme erilaisia juttuja, mutta ne eivät toimineet. Hän teki läjän pisteitä lyhyen ajan sisällä, Spursin Manu Ginobili äimisteli.

- Yritimme muutamia juttuja, mutta hän oli parempi, vaikka yritimme mitä puolustuksessa. Hän ratkaisi ottelun upealla tavalla, Spursin valmentaja Gregg Popovich puolestaan suitsutti.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Durant loistaa ottelun ratkaisuhetkillä. Miehen itsensä mukaan menestysresepti on - ainakin paperilla - yksinkertainen.

- Haluan vain pysyä rauhallisena ja keskittyneenä niissä tilanteissa ja pelata oikealla tavalla. Yritän vain rauhoittua ja pelata vaistoillani, Durant kuittasi.

Suosittelemme sinulle