Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Pajunen tähtää ralliammattilaisuuteen Britanniassa

Mikko Pajusesta on kasvamassa seuraava suomalainen rallilähettiläs ulkomailla. Pajunen siirtyy kilpailemaan erittäin arvostettuun ja piinkovaan Britannian mestaruussarjaan. Samassa rallin ”korkeakoulussa" ovat jalostuneet mestareiksi aikanaan mm. Hannu Mikkola, Ari Vatanen, Colin McRae ja Richard Burns. Kova nelikko niitti myöhemmin lisää mainetta rallin maailmanmestaruuksilla.

Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

- Tähtään ralliammattilaisuuteen, ja siksi katsoimme taustajoukkojeni kanssa viisaimmaksi lähteä suoraan ulkomaille saamaan kokemusta ja oppia niistä olosuhteista, joissa ammattilaiset kilpailevat, Pajunen sanoo.

25-vuotias jyväskyläläinen ajaa tällä kaudella etuvetoisella Suzuki Swift 1600 –autolla. Ajokki ei ole huipputehokas, mutta on omassa luokassaan ehdottoman kilpailukykyinen, sekä edustaa ennenkaikkea nykyaikaista rallitekniikkaa.

- Kai neliveto ja turbo olisi seksikkäämpää, mutta tämä on viisas ratkaisu uran tässä vaiheessa. On parempi harjoitella ja kehittyä tällaisella autolla. Nyt ratkaisevat ajotaidot. Lisäksi tämä vielä jotenkin kohtuuhintaistakin, ja saan myös runsaasti testimahdollisuuksia. Se on tärkeää, sillä muuten ei kehity, Pajunen tietää.

Kauden avauskilpailu ajetaan Walesissa tuleva lauantaina. Bulldog-rallin reitti kiertää osin samoja seutuja Walesin MM-rallin kanssa. Pajusen kartanlukijana Brittein saarilla toimii Janne Perälä.

- Ensituntuma reittiin on, että mutaa ja risteyksiä on paljon. Tavoitteena on luokkavoitto, mutta toki täytyy peilata myös sitä tosiseikkaa, että kokemuksen saamiseksi olisi ajettava maaliinkin, Pajunen miettii.

Pajunen on ajanut rallia vasta runsaat kaksi vuotta. Kotimaassa hän on osallistunut tällä kaudella neljään Suomi Cup –osakilpailuun, ja voittanut niissä oman luokkansa kolme kertaa. Edelliskaudella Pajunen voitti luokassaan lähes puolet kaikista ajamistaan erikoiskokeista. Pajunen kuuluu AKK Motorsportin rallivalmennusryhmään.

Suosittelemme