25 g puskuroitua HM-pektiiniä
80 g sokeria
430 g vettä
500 g sokeria
450 g maltoosi- tai tärkkelyssiirappia
160 g marjoja
10 g sitruunahappoa (50%)
(väriä ja aromiaineita tarpeen mukaan)
Sekoita keskenään 25 g pektiiniä ja 80 g taloussokeria. Lisää seos lämpimään veteen ja keitä pari minuuttia, kunnes pektiini on täydellisesti liuennut.
Sekoita keittoon 500 g taloussokeria ja siirappi. Varo liiallista jäähtymistä. Keitä seos 108-asteiseksi. (Älä käytä mittaukseen lasimittaria, vaan esim. vaijerillista kinkkumittaria.)
Lisää keittoon marjat (murskaus, esilämmitys pienellä vesimäärällä). Keitä 107,5 - 108,5 -asteiseksi ja lisää sitruunahappoliuos (tarvittaessa väri ja aromiaineet).
Vala massa välittömästi (jähmettyy nopeasti). Muutaman minuutin kuluttua voit peittää pinnan kelmulla, mikä estää kuoren syntymistä. Hyytymisaika vaihtelee tuotteesta riippuen tunnista viiteen. Poista kelmu, sirottele pintaan sirotesokeria käsittelyn helpottamiseksi. Leikkaa kuvioiksi. Jos sokeroit marmeladit, sirotesokeri sopii hyvin. Jos yhdistät kaksi marmeladia, sokeroi vasta lopuksi.