Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Marmeladimakeiset

Avaa Yle-sovelluksessa

25 g puskuroitua HM-pektiiniä

80 g sokeria

430 g vettä

500 g sokeria

450 g maltoosi- tai tärkkelyssiirappia

160 g marjoja

10 g sitruunahappoa (50%)

(väriä ja aromiaineita tarpeen mukaan)

Sekoita keskenään 25 g pektiiniä ja 80 g taloussokeria. Lisää seos lämpimään veteen ja keitä pari minuuttia, kunnes pektiini on täydellisesti liuennut.

Sekoita keittoon 500 g taloussokeria ja siirappi. Varo liiallista jäähtymistä. Keitä seos 108-asteiseksi. (Älä käytä mittaukseen lasimittaria, vaan esim. vaijerillista kinkkumittaria.)

Lisää keittoon marjat (murskaus, esilämmitys pienellä vesimäärällä). Keitä 107,5 - 108,5 -asteiseksi ja lisää sitruunahappoliuos (tarvittaessa väri ja aromiaineet).

Vala massa välittömästi (jähmettyy nopeasti). Muutaman minuutin kuluttua voit peittää pinnan kelmulla, mikä estää kuoren syntymistä. Hyytymisaika vaihtelee tuotteesta riippuen tunnista viiteen. Poista kelmu, sirottele pintaan sirotesokeria käsittelyn helpottamiseksi. Leikkaa kuvioiksi. Jos sokeroit marmeladit, sirotesokeri sopii hyvin. Jos yhdistät kaksi marmeladia, sokeroi vasta lopuksi.

Suosittelemme