Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Kanttori Piiparinen villitsee Facebookissa

Internetyhteisö Facebookissa on syntynyt melkoinen ilmiö suositusta suomalaisesta televisiosarjan hahmosta. Tissuttelevan, mopolla ajelevan kanttori Ilmari Piiparisen faniryhmään on liittynyt kuukaudessa yli 26 000 ihmistä. Näyttelijää tämä imartelee.

Kanttori Ilmari Piiparinen eli näyttelijä Tom Lindholm esiintyy mm. Peräkammaripojat-sarjassa.
Kanttori Ilmari Piiparinen eli näyttelijä Tom Lindholm esiintyy mm. Peräkammaripojat-sarjassa. Kuva: YLE Antero Tenhunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Näyttelijä Tom Lindholm on hieman häkeltynyt Facebookissa levinneestä faniryhmän suosiosta. Hänellä ei asian kanssa ole mitään tekemistä eikä hän tiedä kuka faniryhmän alun perin on perustanut. Lindholm kuuli asiasta itsekin vasta muutama päivä sitten. Näyttelijälle on kuitenkin hienoa, että roolihahmo on alkanut elää omaa elämäänsä suositussa internetyhteisössä.

Pienestä roolista kasvoi menestys

Näyttelijä Tom Lindholmin ensikosketus kanttori Ilmari Piiparisen hahmoon tapahtui vuonna 1998, kun televisiosarja Vain muutaman huijarin tähden kuvattiin. Tuon jälkeen Piiparinen on alkanut elää aivan omaa elämäänsä.

- Alun perin tuossa sarjassa Piiparisella oli roolia vain noin kymmenen minuutin ajan, mutta seuraavissa sarjoissa Piiparinen saikin jo paljon enemmän esiintymisaikaa, sanoo Lindholm.

Ihan vain lääkkeeksi ja sisäisesti pikkuisen naukkauleva kanttori Piiparinen on seikkaillut Vain muutaman huijarin tähden lisäksi sarjoissa Mooseksen perintö, Peräkammaripojat ja Turvetta ja timantteja.

Akkumopolla sisätiloissa

Näyttelijä Tom Lindholm saa Piiparisesta palautetta lähes päivittäin. Hän esittää Piiparista myös kesäteatterissa. Tulevana kesänä mopo kiitää jälleen Oulussa.

Lindholm on kehittänyt hahmolle myös 20 minuutin esityksen. Sisätiloissa oikealla mopolla ei ole soveliasta ajaa ja Lindholm onkin kehittänyt Piipariselle mopon, joka kulkee akulla noin sadan metrin matkan, joten kanttori hyrayttelee milloin missäkin ympäri Suomen.

Suosittelemme