Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Nuorten mielenterveysongelmia ehkäistään ryhmätyöllä

Nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisy kiinnostaa yhä useampaa kuntaa Pirkanmaalla. Monissa kouluissa aiotaan ottaa käyttöön kokonaisille luokille tarkoitettu FRIENDS-ohjelma,.

Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Ohjelmassa ryhmätyön keinoin muun muassa kannustetaan nuoria myönteiseen ajatteluun ja opetetaan selviytymiskeinoja vastoinkäymisten varalle

Tampereen yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatria tukee toimintaa lahjoitusvaroilla. Tärkeintä on puuttua ongelmien syntyyn ajoissa, sanoo nuorisopsykiatrian ylilääkäri Klaus Ranta Tampereen yliopistollisesta sairaalasta.

- Me olemme saaneet ennaltaehkäisyyn nyt hienolla tavalla avauksia Suomeen. Näitä on alettu soveltaa ihan normaaleille koululaisille ikään kuin taitoina hallita omaa elämää. Ei vain niille, jotka ovat jo suurissa vaikeuksissa.

- On hyvä, että nuoret saavat tietoa. Heillä on mielessään erityyppisiä ajatuksia, joista toiset voivat olla haitallisia ja toiset hyödyllisiä heille. Niiden kautta voi oppia selviämään tilanteista.

Perjantaina uusia FRIENDS-ohjaajia koulutettiin Pitkänniemen sairaalassa Nokialla. Osallistujia oli 12:sta eri kunnasta ympäri Pirkanmaata.

Suosittelemme sinulle