Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Mikko Takkunen ponnisti Kontiolahdelta vuoden nuoreksi lehtikuvaajaksi

Vuoden 2010 nuoreksi lehtikuvaajaksi on valittu kontiolahtelaislähtöinen Mikko Takkunen. Palkinto luovutetaan lauantaina Kuva & Kamera -messuilla Helsingin Wanhassa Satamassa.

Mikko Takkunen tiiliseinän edessä.
Kuva: Veronica Sanchis Bencomo
Avaa Yle-sovelluksessa

30-vuotias Takkunen asuu nykyään Isossa-Britanniassa. Hän päätti kesällä 2009 kuvajournalismiopintonsa Swansea Metropolitan yliopistossa. Hän asuu edelleen Swanseassa ja toimii freelancerina.

Palkintoperusteissa kiitetään, että Takkunen on vahva kuvajournalisti, joka astuu kohteidensa elämään hienovaraisesti ja kuvattavia kunnioittaen. Hän jatkaa kuvajournalismiperinnettä nostamalla esiin tärkeitä mutta helposti vaiettuja aiheita ympäri maailman. Hän on kuvannut niin Sierra Leonen lukutaidottomia, Mexicon kodittomia lapsia kuin Kiteen metsästäjiäkin omalla tunkeilemattomalla tyylillään, joka antaa kohteelle tilaa.

Oman kuvaustyön ohella Takkunen ylläpitää sivustoa Photojournalismlinks, jonne hän kerää alaan liittyvää aineistoa. Sivusto on saavuttanut suuren suosion kuvaajien ja harrastajien keskuudessa ja kerää kuukausittain yli 20 000 kävijää. Sivusto toimii inspiraation ja tiedon lähteenä tuhansille ihmisille ympäri maailman.

Mikko Takkunen on hyvä esimerkki nuoresta kuvajournalistisukupolvesta, joka kehittää omaa ilmaisua ja vahvistaa ammatti-identiteettiään omaehtoisen kuvaamisen, omien kuvausprojektien kautta, perusteluissa todetaan.

Vuoden Nuori Lehtikuvaaja tunnustuspalkinto on 2000 euroa ja sen jakaa Suomen Lehtikuvaajat ry:n alaisuudessa toimiva Lehtikuvaajarahaston hoitokunta. Mikko Takkunen on järjestyksessä 10. palkinnon saaja.

Mikko Takkusen kuvasarja on nähtävissä Suomen Lehtikuvaajien nettisivuilla lauantaista klo 10 lähtien Kuukauden kuvaaja -galleriassa.

Suosittelemme sinulle