Näkyvimpiä uudistuksia ovat ulkoseinien ja ovien entistäminen perinteisellä tammiootrauksella sekä varasto-, kylmiö- ja WC-tilojen uudistaminen.
Suvi-Saimaan omistaa Lappeenrannan kaupunkiyhtiöihin kuuluva Lappeenrannan Laivat Oy. Korjaukset maksoivat noin 100 000 euroa.
Vuonna 1907 valmistunut höyrylaiva ostettiin kaupungille 1980-luvun puolivälissä. Ravintolakäyttössä se on ollut lähes 20 vuotta höyrylaivaliikenteen käytyä kannattamattomaksi.
Nykyinen vuokraaja Karelia lines Oy on uusinut ravintolakalustusta peruskorjauksen yhteydessä.
Peruskorjauksen pääurakoitsijana toimi lappeenrantalainen erikoispuusepän töihin erikoistunut puusepänliike Jonacap Oy. Ootraustyön suoritti perinteisellä tekniikalla erikoismaalari, kuvataiteilija Jaana Kangashaka.
Olutta, hevosenjouhia ja vuohenkarvaa työtarpeina
Suvi-Saimaan alakerroksen metalliseinät ootrattiin hiekkapuhalluksen ja pohjamaalauksen jälkeen paikan päällä.
Yläkerroksen huonokuntoiset puurakenteiset seinät levytettiin uudestaan mittoihin ja seinän muotoihin valmistetuilla levyillä. Tammijäljiteltyä seinäpintaa kertyi työstettäväksi yli sata neliötä.
- Ootraus on samantyyppinen tekniikka kuin marmorointikin, kertoo Jaana Kangashaka. - Molempia on aikoinaan käytetty, koska kalliisiin alkuperäisiin materiaaleihin ei ollut varaa.
- Taidon opettelu vaatii kärsivällisyyttä, kertoo uransa suurimman ootraustyön tehnyt Jaana Kangashaka.
Työssä maaperäisten värien sideaineena käytetään tavallista olutta. Kuviointia syvennetään ja muokataan öljylasuurilla, ja lopuksi maalaus suojataan lakkakerroksilla.
Työvälineinä ovat erikoissiveltimet, muun muassa hevosenhäntäjouhista valmistettu pitkäkarvainen piiska.