Hyppää sisältöön

"Ihanaa saada pokaali!"

Mäntyharjun ja Juvan yläkoululaiset olivat raivanneet tiensä Tiiä häntä -kouluvisan finaaliin, joka käytiin jo yhdeksättä kertaa.

Me voitettiin! Pokaaleista iloitsevat Mäntyharjun joukkueen Julia Lintunen, Jyri Järvinen ja Wili Wrangell. Kuva: YLE / Arja Hovi

- Aina finaalissa, eikä koskaan voittajana, sanailivat juontaja Satu Haapanen ja tuomari Vesa Raasumaa, kun finaali pyöräytettiin käyntiin Mikkelin musiikkiopiston kahviossa 25.5.

Voitosta voittoon kulkeneet Mäntyharjun ja Juvan joukkueet aloittivat kisan tasaväkisesti. Tällä kertaa oli mäntyharjulaisten nuorten vuoro loistaa sananselityksissä. Sananselityksistä ja kuka-kysymyksestä saadut täydet pisteet ratkaisivat Tiiä häntä -mestaruuden Mäntyharjulle pistein 12- 8.

Maakuntaliiton palkinnot jakoi aluekehityspäällikkö Jukka Ollikainen, joka on itsekin Mäntyharjun koulun kasvatteja.

Myös kisakakkosten, Juvan joukkueen Anni Bruunin, Teppo Häkkisen ja Konsta Hyötyläisen palkintokasa karttui.

Ihka eka pokaali, iloitsee Julia Lintunen Mika Aron haastattelussa. Joukkueen manageri Vesa Tirri myhäilee taustalla.

Näitä kysyttiin:

1. Mikä on alaskanmalamuutti?

2. Mitä tarkoitetaan sosiaalisella medialla? Kerro esimerkki

3. Montako kuntaa on Etelä-Savossa?

4. Sananselitykset

5. Miksi Eyjafjallajökull nousi otsikoihin?

6. Mikä on Milla Paloniemen piirtämän sarjakuvahahmon pahe?

7. Missä kaupungissa ja maassa Euroviisut järjestetään?

8. Kuka? 3 pisteen vihje: Ensiesiintyminen oli 9. kesäkuuta 1934 elokuvassa Viisas Kana Kananen. 2 pisteen vihje: Tämän pätkätyöläisen ja yksinhuoltajan osoite on Paratiisitie 13. 1 pisteen vihje: Tupu, Hupu ja Lupu ovat hänen siskonpoikiaan.

Vastaukset:

1. arktinen vetokoira, 2. prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät tuottavat yhteisiä sisältöjä yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla, 3. 17 kuntaa, joista 3 on myös kaupunkeja, 5. Se on Islannin eteläosassa olevan jäätikön alla oleva nimetön tulivuori, joka purkautui viimeksi maaliskuussa. Siitä purkautunut tuhkapilvi sotki esim. Euroopan lentoliikenteen, 6. kiroilu, 7. Oslossa, Norjassa, 8. Aku Ankka

Ohi on tältä keväältä! tuumii tekniikkavastaava Tauno Säntti ja pakkaa kamppeet ulkolähetysauto Ylermiin.

Suosittelemme sinulle