Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Antti tuntee Saimaan kuin omat taskunsa

Savonlinnalainen Antti Kaipainen on merikarhu, joka tuntee Saimaan juurta jaksain. - Merikorttia taidan tarvita ainoastaan silloin, kun joudun väistämään tukkiletkaa hieman oudommassa paikassa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Savonlinnalainen Antti Kaipainen asuu muutaman askeleen päässä Kyrönsalmesta. Kasinonsaaren rannassa lilluu myös nykyinen kulkupeli - 9,5 metriä pitkä ja 230-hevosvoimaisella dieselmoottorilla varustettu matkavene.

Koulutukseltaan Antti on merikapteeni. 15 merillä vietetyn vuoden jälkeen veri veti takaisin kotikaupunkiin. Työn ohella hankittu tietoliikenneinsinöörin koulutus toi oman mausteensa veneilyharrastukseen, ja tarjosi väylän uuteen ammattiin tietojärjestelmäsuunnittelijaksi kotikaupunkiin.

- Opinnoista kai johtuen aloin aikoinaan selata netistä Saimaa-tietoutta, mutta sitäpä ei juuri ollut, mies muistelee 90-luvun alkuvuosia.

Kaipainen perusti omat nettisivunsa veneilysaimaa.comin. Sinne mies on kerännyt runsaasti Saimaa-tietoutta. Sivujen ehdoton helmi on tietopaketti reilusta sadasta retkisatamasta.

Retkisatamat löytyvät Antin sivuilta kuvineen, arvosteluineen ja vinkkeineen. Matkaa suunnitteleva voi tarkistaa sivuilta mihin kannattaa lapsiperheen tai liikuntarajoitteisen kulkunsa suunnata.

Luonne muuttunut vuosien saatossa

Kaipainen on harratanut Saimaata ja veneily kolmivuotiaasta lähtien. Harrastuksen luonne on muuttunut vuosien myötä.

- Ennen piti liikkua ja ajaa paljon. Nyt saatamme mukavan poukaman löydyttyä olla samassa paikassa 2-3 päivää.

Kaipainen suuntaa vesille perheensä kanssa. Raija-vaimon lisäksi kaksoset Saku ja Mari viihtyvät vesillä mainiosti.

Suosittelemme