Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Kivisalmen lava heräsi kesään

Rääkkylässä Oriveden rannalla sijaitseva Kivisalmen lava on tänä kesänä jälleen avoinna. Viime vuosina tansseja on pidetty lähinnä vain satunnaisesti, nyt tanssitaan jopa perjantai.

Anne Vänskä halaa vuokraamansa tanssilavan puupylvästä.
Kuva: YLE / Pekka Sivukari
Avaa Yle-sovelluksessa

Kivisalmen lava on monellakin tapaa historiallinen. Se on perustettu aivan sen paikan tuntumaan, josta 1900-luvun alussa löytyi Outokummun kuparikaivoksen löytymiseen johtanut malmilohkare.

Lava on myös monelle tuttu sen vuoksi, että Markku Pölösen ohjaaman Onnenmaa-elokuvan tanssilavakohtaus kuvattiin juuri siellä.

Kivisalmen tanssilava on rakennettu vuonna 1958 ja lavan vieressä oleva puffettirakennus 1960-luvun alkupuolella. Lavan ovat rakentaneet talkootyöllä Oravisalon Koiton ja Rääkkylän Kisaveikkojen talkoolaiset. Lavalle on tultu kävellen, polkypyörälllä ja veneellä.

Tanssilavana liukasta lattiaa ovat kiitellet varsinkinaktiivitanssijat.

Lavan on täksi kesäksi vuokrannut rääkkyläläinen yrittäjä Anne Vänskä. Alun perin hän tarvitsi lavaa vain yhdeksi keikkaillaksi:

- Laulan parille paikalliselle yhtyeelle aina silloin tällöin ja bändin jäsenet ehdotteli, että eikös sitä saisi keikka juhannukseksi vähän lähemmäksi kotikulmia.

- Soitin Oravisalon Koittoon ja lopulta kävi niin, että yhden illan sijasta vuokrasinkin tanssilavan ainakin koko kesäksi, naurahtaa Anne Vänskä.

Kesän ohjelmisto on valmis ja luvassa on muun muassa Markku Laamasta Milana Misiciä 60-luvun hengessä. Pääasiassa esiintyjät kuitenkin ovat maakunnan omia kykyjä.

Anne Vänskä toivoo Kivisalmen lavalle monenlaista musiikkia ja monenlaisia kävijöitä.

Suosittelemme sinulle