Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Niinistö: Yleinen asevelvollisuus on yhä puolustuksen kulmakivi

Presidentti Sauli Niinistö kiitti puolustusvoimain lippujuhlan paraatin yhteydessä pitämässään puheessa varusmieskoulutuksen viimeaikaista kehitystä. Puolustusvoimauudistusta Niinistö piti välttämättömänä kansallisen puolustuskyvyn ylläpitämiseksi.

Niinistön mukaan vain yleisellä asevelvollisuudella voidaan turvata koko maan puolustaminen.
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää yleistä asevelvollisuutta edelleen Suomen puolustuksen kulmakivenä. Niinistön mukaan vain yleisellä asevelvollisuudella voidaan turvata sodan ajan joukkojen riittävyys ja sitä kautta koko maan puolustaminen.

Puolustusvoimien juhlapäivän puheessa Niinistö sanoi, että yleisen asevelvollisuuden myötä puolustusvoimilla on rooli myös nuorten syrjäytymisen torjumisessa. Niinistö ilmaisi tyytyväisyytensä viime aikoina käynnistyneisiin asevelvollisuuden suorittamisen mielekkyyttä parantaviin uudistuksiin  ja koulutusjärjestelmän myönteiseen kehitykseen.

Varusmiespalveluksen kehtitämisen lisäksi Niinistö piti tärkeänä, että puolustusvoimien kalusto pidetään rahan niukkuudesta riippumatta ajanmukaisena.

Niinistö ilmaisi ymmärtämyksensä puolustusvoimauudistuksesta kärsiville paikkakunnille. Niinistö huomautti kuitenkin, että uudistuksesta käydyssä keskustelussa on kiinnitetty enemmän huomiota siihen mitä leikataan kuin siihen, että uudistuksen ensisijaisena tarkoituksena on ylläpitää riittävä kansallinen puolustuskyky myös tulevaisuudessa.

Suosittelemme