Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Festivaalit täyttävät Kemin sisäsataman

Kemin sisäsatamassa on käynyt tohina: maisema on muuntautunut festivaalialueeksi lyhyessä ajassa. Viikonlopun ajan sisäsataman täyttää musiikin pauhu ja perinteinen festaritunnelma.

Festivaalilava Kemin sisäsatamassa.
Scandal Music Festival täyttää Kemin sisäsataman viikonloppuna. Kuva: Sami Hoppula / YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Scandal Music Festivalilla pääesiintyjinä soittavat Dingo ja Stratovarius, joilla järjestäjät pyrkivät saamaan paikalle kaiken ikäisiä muusikin ystäviä.

- Dingo vetää paikalle varmasti hieman vanhempaa väkeä, kun taas raskaampaa musiikkia soittava Stratovarius kiinnostaa nuorempaa sukupolvea, tapahtuman järjestäjiin kuuluva Gary Keskinen arvelee.

Gary on jo 15 vuotta häärännyt musiikkibisneksen parissa ja on vaikuttanut monissa eri kokoonpanoissa, muun muassa Technicolourissa sekä Negativen keikkakitaristina. Hän tietääkin kovalla keikkakokemuksella kuinka pienillä asioilla saadaan soittajat ja yleisö viihtymään.

- Täällä meidän työ- ja talkooporukka on hyvällä fiiliksellä mukana ja pidetään soittajat tyytyväisinä. Se heijastuu heidän soitossaan myös yleisölle. Kaikki välittävät hyvää fiilistä toinen toisilleen, Keskinen kertoo.

Sisäsatama erinomainen paikka festareille

- Viime vuoden Satama Open Air todisti kuinka sisäsatamaa voidaan hyödyntää kauniine merimaisemineen ja puistoineen hyvin myös konserttipaikkana. Miljööhän täällä on aivan mahtava ja ehdottomasti Kemin ykköspaikka järjestää festivaali, toinen järjestäjistä, Petri Pitkänen hehkuttaa.

- Itse esiinnyn Mondayn ja Ancaran kanssa täällä, niin ei ihan joka soittolavalta näe merimaisemaa. Soittajat tulevat varmasti nauttimaan, Gary Keskinen lisää.

Scandal Music Festivaaleilla esiintyy perjantaina paikallinen Tomorrows Dream, Agnes Pihlava, Garyn luotsaama Monday sekä Dingo. Lauantaina Suicide Love Boat, Carmen Gray, Ancara ja Stratovarius. Portit tapahtumaan aukeavat kello 18.

Suosittelemme sinulle