Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Qstock vetää rock-kansan Ouluun

Qstockin hotellipaketit on myyty loppuun. Myös lipunmyynti on sujunut järjestäjien mukaan hyvin. Festivaalit alkoivat perjantaina ja jatkuvat sunnuntaihin.

Qstockin yleisöä kesällä 2008.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

- Tavoitteeksi asetettuun 20 000 kävijän tavoitteeseen ollaan näillä näkymin pääsemässä, arvioi festivaalipäällikkö Mikko Forstén

Suurinta yleisömäärää odotellaan lauantaiksi. Silloin päälavalla konsertoivat muun muassa aikanaan The Final Countdown -hitin tahkonnut ruotsalainen hard rock yhtye Europe. Ennen Europea päälavalla esiintyvät Samuli Putro, Fintelligens, Ismo Alanko & Teho-osasto, Jenni Vartiainen ja kalevalaisesta perinteestä vaikutteita ammentava Amorphis.

Mukavuudenhalu valtaa alaa

Festivaalin hotellipaketit myytiin tänä vuonna loppuun jo ennen fastivaalin alkua. Hotelliyöpymisiä kysyttiin jo ennakkoon sen verran runsaasti, että niitä jouduttiin jo lisäämäänkin, kertoo Mikko Forstén.

- Ehkä se mukavuudenhalu on vallannut alaa myös nuoremmissa kävijöissä

Pääosa Qstockin yleisöstä tulee Oulunseudulta ja lähialueilta. Osa pitkämatkalaisista majoittuu camping-alueille.

Tankkiautolasteittain vettä

Viime päivien kuumat ilmat ovat saanet järjestäjät varmisteleaan myös festivaalialueen vesihuoltoa. Alueelle on varattu useita vesipisteitä ja tankkiautolla tuotavaa vettä luvataan toimittaa sitä mukaan kun tarvetta riittää.

- Omia vesipullojakin alueelle voi tuoda kunhan muistaa, että paikalle saa tuoda vain avaamattomia puolen litran vesipulloja.

Aluetta rajattu

Qstockin festivaalialueen rajoja on tiukennettu aiemmista vuosista. Festivaalialue on nyt Raatin ja Kuusisaaren alueella, mutta Linnansaaren alueelle ei nyt voi leiriytyä vanhaan tapaan. Linnansaaren alue on varattu polkypyöräparkiksi.

Suosittelemme