Hyppää sisältöön

20 000 eurolla mieleistä jätskiä

Forssalainen leipuri Pekko Koivisto tyydyttää jäätelönnälkäänsä omalla jätskikoneella. Leipuri, joka maistettuaan jäätelöä Saksassa, meni ja osti italialaisen jäätelökoneen.

Kuva: YLE / Eeva Hannula

Kyllä Koivisto tekee jäätelöä myös muillekin forssalaisille. Forssassa saakin tätä nykyä italialaistyyppistä käsin tehtyä mansikka-, suklaa-, pistaasi- ja liköörisuklaajäätelöä ja jatko-opinnot odottavat.

Pekko Koivisto hankki 20 000 euron koneen huomattuaan, että sillä saa aikaan juuri sellaista jätskiä, jota hän itse sattui lapsena syömään.

Koivisto harkitsi koneen hankintaa neljä vuotta ennen kuin teki ostopäätöksen. Italialaisjäätelöön Koivisto tutustui messuilla Saksassa.

- Kävelin messuilla Saksassa ja siellä joka puolelta tungetaan maistiaisia - yht'äkkiä oli jäätelökippo kädessä ja maistoin, että onpas hyvää jäätelöä. Menin katsomaan paikanpäälle ja he olivat aivan onnesta soikeena kun kuulivat että olen Suomesta; Suomeen eivät olleet vielä myyneet yhtään konetta, muistelee Koivisto.

- Sen jälkeen siinä mua sitten istutettiin ja tehtiin kauppaa.

Mikään jäätelöexpertti Koivisto ei myönnä aikaisemmin olleensa. Jäätelöäkin Koivisto tunnustaa tehneensä ensimmäistä kertaa vasta samaisilla messuilla Saksassa.

- Kun kerroin etten ole jäätelöä ennen tehnyt sanoi italialainen jäätelömestari, että tuuppas huomenna. Pistin puvuntakin naulaan ja essun päälle ja tein seuraavana messupäivänä mestarin kanssa jäätelöä, kertoo Koivisto.

Hyvin on jäätelö forssalaisille maistunutkin ja kaikki on mennyt mitä on ehditty tehdä.

Suosittelemme sinulle