Hyppää sisältöön

Pikaluistelun huippulupaus hyppää maltilla miesten sekaan

Pikaluistelun maailmancup alkaa reilun viikon kuluttua Hollannin Heerenveenissä. Suomen maajoukkue on saanut täksi kaudeksi mielenkiintoisen uuden nimen, kun vasta 18-vuotias Tommi Pulli yllätti syksyn karsintakisoissa nappaamalla edustuspaikan 1500 metrille.

Kuva: YLE

Pullin nousu miesten maailmancup-ryhmään tuli monelle yllätyksenä, mutta nuoren yleisluistelijan otteet junioreiden kilpailuissa jo viime kaudella kertoivat nousukunnosta.

- Viime kausi meni erittäin hyvin, yli kaikkien odotusten. Treenasimme kesällä sitten vielä kovempaa kuin aiemmin. Sen jälkeen on ollut hyvä lähteä tähän kauteen, Pulli kertoi torstaina pikaluistelijoiden tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Pulli lunasti paikkansa maailmancup-ryhmään katsastuskisasta, jossa hän pystyi jopa haastamaan vanhempia ja kokeneempia kilpakumppaneitaan.

- Karsinnat meni paremmin kuin viime kausi päättyi, joten siitä on tosi hyvä lähteä uuteen kauteen. Saa nähdä mitä kauden avauskisassa Heerenveenissä tulee käymään, Pulli mietti.

Pulliin kohdistuvista odotuksista huolimatta seinäjokinen lähtee kauteensa maltillisin tavoittein. Miesten maailmancup-kisat hän ottaa vielä kokemuksen kautta, menestystä on tarkoitus vuolla junioreiden MM-kisoista helmikuussa.

- Yleensä luistelen vain pelkkiä aikoja. Sijoitukset tulevat sitten hyvien luistelujen kautta. Ehkä tällä kaudella se 1.50:n alle pääseminen olisi jo erittäin hyvä saavutus.

- Päätavoite on Seinäjoella nuorten kisoissa. Nämä senioreiden maailmancupit ovat tietysti todella arvokkaita kokemuksen kautta, kun pääsee koviin kisoihin, Pulli pohti.

Pikaluistelijan urallaan Pulli kaipaa vielä lisää raakaa voimaa. Vahvuudekseen hän laskee henkisen kapasiteetin.

- Se on ihan fysiikkaa. Sitä pitää kehittää paljon. Siinä on paljon matkaa vielä Mikaan (Poutala) ja Pekkaan (Koskela). Tietysti myös teknisesti on vielä matkaa kärkeen, mutta siinä ei isoja muutoksia tarvita.

- Olen aika hyvä kilpailemaan. Pystyn keskittymään siihen mitä teen ja kovissakin kisoissa pystyn menemään lujaa, Pulli päätti.

Suosittelemme sinulle