Hyppää sisältöön

Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeet Suomelle

Venäläiskenraali ei halua Suomen haikailevan Nato-jäsenyyden perään. Hän tarjoaakin päinvastoin tiiviimpää yhteistyötä Venäjän kanssa.

Venäjän asevoimien päällikkö kenraali Nikolai Makarov esitelmöimässä Helsingin yliopistossa.
Suomi sai sekä nuhteita että ohjeita tänään Helsingissä puhuneelta venäläiskenraalilta. Maan korkeimman sotilasviranomaisen, armeijankenraali Nikolai Makarovin mielestä Suomen yhteistyö Naton kanssa uhkaa Venäjän turvallisuutta. Makarov neuvoo, että Suomen ei pidä haikailla Naton jäsenyyttä, vaan pikemmin tiivistää sotilaallista yhteistyötä Venäjän kanssa.

- Venäjän ja Naton sotilaallinen yhteistyö etenee hyvin ja on molemmille osapuolille hyödyllistä. Suomen ja Naton välinen yhteistyö uhkaa sen sijaan Venäjän turvallisuutta. Suomen ei pidä haikailla Naton jäsenyyttä, vaan sen pitäisi mieluummin tiivistää sotilaallista yhteistyötä Venäjän kanssa.

Näin kertoi Venäjän federaation asevoimien yleisesikunnan päällikkö, armeijankenraali Nikolai Makarov esitelmöidessään tänään tiistaina Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Helsingin yliopistossa.

Makarov syytti Suomea siitä, että se tukee Georgian revansistisia pyrkimyksiä palauttaa Etelä-Osseatia ja Abhasia. Hän asetti myös kyseenalaiseksi Suomen oikeuden järjestää sotaharjoituksia omalla alueellaan, Itä-Suomen sotilasläänissä.

- Ketä vastaan ne oikein on suunnattu, hän kysyi.

Naton ohjuspuolustushanketta kommentoidessaan kenraali Makarov esitti kartan, jossa Venäjän ja Naton etupiirin raja kulkee kylmän sodan rajan tavoin Itämerellä ja Pohjanlahdella. Suomi ja Baltian maat näyttivät lukeutuvan Venäjän etupiiriin.

Suosittelemme sinulle