Hyppää sisältöön

Ex-valtiosihteeri: Hallitukselta turvallisuuspolitiikka hukassa

Entisen poliittisen valtiosihteerin Risto Volasen mukaan hallitus ei ole hahmottanut turvallisuuspolittisen ympäristön muutoksia. Volanen kommentoi Venäjän puolustusvoimien komentajan Nato-puheita Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

Entinen valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri Risto Volanen ymmärtää Venäjän puolustusvoimien komentajan Nikolai Makarovin puhetta Suomen ja Naton suhteesta. Volasen mukaan venäläiskenraalilla olivat faktat kunnossa, mutta Suomen hallituksella on ollut vaikeuksia hahmottaa muutoksia turvallisuuspoliittisessa ympäristössä.

- Ministerien vastauksista näkee, että on vaikeuksia hahmottaa turvallisuuspoliittista muutosta, Volanen totesi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

Hänen mukaansa Suomen Nato-linjaukset voi lukea hallitusohjelmasta. Puolustusministeriön strategian mukaisesti puolustusvoimien Nato-yhteensopivuutta on vahvistettu ja visiona on yhteinen puolustus.

- Julkisuus ei vain tiedä, kuinka pitkälle hallitusohjelman toteuttamisessa on menty. Aiemmin näistä keskusteltiin valtionjohtajien kesken, mikä ei nyt ole syystä tai toisesta onnistunut.

Volasen mielestä Makarov suuntasi puheensa Suomen lisäksi muille Pohjoismaille ja Yhdysvalloille. Puhe oli laaja kuva kansainvälisestä turvallisuustilanteesta.

Suosittelemme sinulle