Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Nikita Fouganthine kahden vuoden vankeuteen

Fouganthine tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Syyttäjä vaati, että tuomiota määrättäessä huomioidaan Fouganthinen aiempi rikostausta koventavana perusteena.

Nikita Fouganthine
Juha Valjakkala, oikeudessa vuonna 2002. Nykyisin hän käyttää nimeä Nikita Bergenström. Kuva: Kalle Heikkinen / Yle
Yle Helsinki
Avaa Yle-sovelluksessa

Nikita Fouganthine on tuomittu torstaina kahdeksi vuodeksi vankeuteen Helsingin käräjäoikeudessa. Lisäksi hänelle määrättiin ajokielto, joka kestää heinäkuun 12. päivään saakka.

Tuomioon johti tuhotyö, kaksi pahoinpitelyä, rattijuopumus sekä kulkuneuvon kuljettaminen ilman ajo-oikeutta.

Fouganthine sytytti tulipalon Vallilan kiinteistöt Oy:n omistamassa huoneistossa Päijänteentiellä toukokuussa 2011. Kerrostaloasunto oli hänen avovaimonsa nimissä. Puutalossa oli palon syttymishetkellä myös muita asukkaita. Palo ei kuitenkaan edennyt muihin huoneistoihin.

Vuosi sitten kesäkuussa tapahtuneeseen pahoinpitelyyn syyllistyi Fouganthinen lisäksi kaksi muuta miestä. Toinen miehistä sai pahoinpitelystä 60 päivän vankeustuomion ja toinen tuomittiin sakkoihin.

Kolmikko raahasi neljännen miehen ulos ravintolasta ja pahoinpiteli tätä muun muassa potkimalla. Myös ravintolasta ulos uhria katsomaan tullut nainen sai silmiinsä kaasua sumuttimesta.

Syyttäjä vaati, että Fouganthinen rangaistusta mitattaessa on koventamisperusteena otettava huomioon hänen aikaisemmat rikoksensa. Syyttäjän mukaan vanhojen ja uusien rikosten suhde osoittaa hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Fouganthine joutuu maksamaan reilut 30 000 euroa korvauksia asianomistajille.

Fouganthinen puolustusasianajajan yli 3 800 euron palkkio jää valtion maksettavaksi.

Suosittelemme