Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Puun Sielussa ei nukuta talviunta

Moni matkailukohde viettää sydäntalvella hiljaiseloa. Puun Sielu -galleriassa Tohmajärvellä talviuneen ei vaivuta vaan kootaan uutta näyttelykokonaisuutta joulun ajan vieraiden nähtäväksi. Esille tulee polvijärveläissyntyisen Niilo Lehikoisen taideteoksia.

Niilo Lehikoisen taiteileman puureliefin yksityiskohta
Kuluvan talven aikana Puun Sielu -galleriassa on ollut esillä Niilo Lehikoisen puureliefejä. Kuva: YLE / Pohjois-Karjala
Avaa Yle-sovelluksessa

Tohmajärven Onkamossa sijaitseva Puun Sielu perustettiin vuonna 1997. Sen jälkeen alue on kehittynyt pikkuhiljaa. Onnelan tilan kolmikerroksinen, hirsinen päärakennus toimii paitsi näyttelygalleriana myös luentojen ja kokousten pitopaikkana. Lisäksi Onnelassa on laaja puulajipuisto ja Karjalan Puutyökoulu.

Uudessa näyttelykokonaisuudessa puureliefejä

Parhaillaan Puun Sielu -galleriassa kootaan uutta näyttelykokonaisuutta. Esille tulee polvijärveläissyntyisen, nykyisin Punkaharjulla asuvan Niilo Lehikoisen puureliefejä. Kalevala-aiheiset teokset eivät ole aiemmin olleet suuren yleisön nähtävänä.

- Teokset ovat ainutlaatuisia jo pelkästään niissä olevan syvyysvaikutelman vuoksi. Suomessa ei ole montakaan taiteilijaa, joka tällaisia osaa tehdä. Näissä näkyy mestarin käden jälki, Puun Sielun yrittäjä Mauri Kekkonen kertoo.

Jouluaattona ja joulupäivänä Puun Sielu on suljettu, mutta Tapaninpäivänä ovet ovat avoinna.

Suosittelemme