Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Tanskalaislegenda hehkutti Puolan maalitykkiä

Isäntämaa Puola jäi tasapeliin EM-avauksessaan Kreikkaa vastaan. Robert Lewandowski ei paljon perustanut maalistaan, mutta ulkopuoliset hehkuttivat maaliruiskua.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski. Kuva: AFP / Lehtikuva
Ilkka Palomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Robert Lewandowski sai kunnian tehdä jalkapallon EM-turnauksen avausmaalin. Upea pusku 17. minuutilla vei Puolan 1-0-johtoon Kreikkaa vastaan 56 000 katsojan edessä.

- Tämä nuori pelaaja on yksi niistä, joita tässä turnauksessa kannattaa seurata. Hän oli ehdottomasti kentän paras pelaaja, Lewandowski ottelun parhaan pelaajan palkinnon ojentanut Tanskan maalivahtilegenda Peter Schmeichel hehkutti.

23-vuotias Lewandowski on tehnyt kova jälkeä Saksan Bundesliigassa, ja kisojen alla hänet on yhdistetty Englannin Valioliigan jättiläiseen, Manchester Unitediin. Upea maali ei Lewandowskia liiemmin lämmittänyt, kun ottelu päättyi pistejakoon.

- Emme saavuttaneet voittoa, joten minulle on aivan sama, teinkö maalin minä vai joku muu. Kaduttaa, ettemme käyttäneet ensimmäisen puoliajan paikkojamme, Lewandowski manasi.

- Olemme yhä mukana, ja meillä on kaksi ottelua jäljellä. Nämä ottelut tulevat varmasti näyttämään, että tämä oli vasta alku. Yritämme pelata samalla tavalla kuin ensimmäisellä puoliajalla.

Toinen Puolan sankareista oli maalivahti Przemyslaw Tyton. Hän joutui kovaan paikkaan, kun ottelun aloittanut Wojciech Szczesny ajettiin ulos parikymmentä minuuttia ennen loppua, ja ensitöikseen Tyton joutui torjumaan rangaistuspotkun. Sen hän myös teki koppaamalla Giorgis Karagounisin yrityksen.

- Wojciech sai punaisen kortin. Se tuntui unelta. Halusin saada mahdollisuuden auttaakseni joukkuetta. Saimme tasapelin, joka ei ollut paras mahdollinen tulos. Meillä oli kuitenkin enemmän paikkoja, joten tulos olisi voinut olla toisenlainenkin, Tyton totesi Euroopan Jalkapalloliiton verkkosivuilla.

Suosittelemme