Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Jussi Halla-aho ei aio erota valiokunnan puheenjohtajuudesta

Halla-ahon mielestä korkeimman oikeuden päätös ei ole mikään "taivaallinen totuus" vaan muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta. Hän pitää päätöstä vääränä ja epäoikeudenmukaisena.

Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Terhi Uusivaara
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) ei aio erota hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä korkeimman oikeuden tuomiosta huolimatta.

Halla-aho kirjoittaa tiedotteessaan, ettei hänellä tai perussuomalaisten eduskuntaryhmällä ole aikomusta arvioida puheenjohtajuutta uudelleen, eikä tuomiolla ole vaikutusta myöskään hänen jäsenyyteensä eduskuntaryhmässä eikä ehdokkuuteensa syksyn kunnallisvaaleissa.

Korkein oikeus tuomitsi Halla-ahon viime viikolla sakkorangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-ahon mielestä oikeuden päätöstä ei kannata pitää minään "taivaallisena totuutena", koska se on muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta. Hän itse pitää päätöstä vääränä ja epäoikeudenmukaisena.

Halla-aho kirjoittaa myös, että mikäli muut eduskuntaryhmät katsovat uudet puheenjohtajajärjestelyt tarpeelliseksi, ne voivat edistää vaateitaan hyväksi katsominsa keinoin.

Suosittelemme