Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Oikeus määräsi myös Telia-Soneran ja DNA:n estämään pääsyn piraattisivulle

Musiikintuottajat jatkavat taisteluaan piraattipalvelu Pirate Bayta vastaan.

Pirate Bay -latauspalvelu
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Kari Nissinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt myös TeliaSoneran ja DNA:n estämään asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bayn palvelimille.

DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen sanoo, että yhtiössä ei kannateta piraattipalvelua. Hänen mukaansa estotoimenpiteet ovat kuitenkin hyödyttömiä.

Viime syksynä sama kielto tuli Elisalle, mutta Elisa valitti päätöksestä hovioikeuteen. Elisassa odotellaan nyt hovioikeuden linjausta asiasta.

Estoa Pirate Bayn palvelulle on hakenut Musiikintuottajat ry., jonka taustalla ovat musiikkibisneksen jättiläät Emi, Sony Music Entertainment, Universal Music ja Warner. Pirate Baytä vastaan on haettu estoja useissa Euroopan maissa.

Tekijänoikeuden valvojat tyytyväisiä

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:ssä ollaan tyytyväisiä tuoreimpaa TeliaSoneraa ja DNA:ta koskevaan päätökseen.

- Käräjäoikeuden päätös on huolellisesti ja laajasti perusteltu, sanoo TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

Kotilainen sanoo, että nettiliikenteen estoja haetaan siksi, että tekijänoikeusloukkaukset saataisiin loppumaan.

- Pirate Bay on selkeästi laiton palvelu. Sen top 500 -aineistosta 99 prosenttia on laitonta. sanoo Kotilainen.

Piraattipuolue tuomitsee uudet rajoitukset. Puolueesta toivotaan, että myös Elisan saamat aiemmat estotuomiot kumotaan ylemmissä oikeusasteissa.

Puolueen mukaan käräjäoikeuden päätös häpäisee suomalaisten kansalaisoikeuksia, eikä se estä tiedostonjakelua liittymistä.

Suosittelemme