Hyppää sisältöön

Karjasillan kirkko miljoonaremonttiin

Oulun Karjasillan kirkko remontoidaan. Noin miljoona euroa maksavat muutostyöt tehdään tämän vuoden aikana samalla kun kirkkoon rakennetaan uudet urut.

Karjasillan kirkko
Kuva: Reijo Lähteenmäki / Yle
Yle Oulu

Remontilla pyritään parantamaan kirkon joustavuutta eri käyttötilanteisiin. Korjaustöiden yhteydessä muun muassa parannetaan kirkon kuva- ja äänitekniikkaa ja pyritään rajoittamaan liiallista auringonvaloa. Myös kirkkotekstiilejä täydennetään.

Karjasillan kirkon ympäristöä ja seurakuntakeskusta koskeneet peruskorjaustyöt on tehty vuosina 2006 - 2007. Näistä korjauksista rajattiin pois pääosa kirkkosaliin ja lehterille kohdistuneista korjaustarpeista. Syynä tähän oli käynnissä ollut urkuhankinta, joka katsottiin järkeväksi Kirkkohallituksen suosituksesta kytkeä yhteen kirkkosalin muiden korjaustöiden suunnittelun kanssa.

Urkujen pystytys alkaa syksyllä

Markkinaoikeuden päätösten jälkeen urkuhankinta on käynnistetty uudelleen syksyllä 2008. Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi urkujen rakentajaksi Sotkamon Urkurakentajat Oy:n. Urkujen rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Varsinainen rakentaminen kirkkotiloissa alkaa syyskuussa 2012 ja uudet urut ovat käytössä tammikuussa 2013. Lehteri varataan uusittaville uruille sekä kuoro- ja orkesteritilaksi. Uudet urut tulevat olemaan suuremmat kuin nykyiset.

Korjausten yhteydessä olemassa olevaa kirkkotekstiilisarjaa täydennetään puuttuvien tekstiilien osalta. Kirkkotekstiilisarjaa myös osittain uusitaan, sillä vanha tekstiilisarja on 40 vuoden käytön aikana kulunut. Tavoitteena on toimiva ja visuaaliselta ilmeeltään ehyt kirkkotekstiilikokonaisuus, joka osaltaan auttaa seurakuntalaista pääsemään lähemmäksi Pyhän ymmärtämisen elämystä.

Suosittelemme sinulle