Hyppää sisältöön

Mikko Kärnä on Enontekiön uusi kunnanjohtaja

Kärnä siirtyy Enontekiön kunnanjohtajaksi vt. kunnanjohtajan toimesta. Enontekiön kunnanvaltuusto valitsi Kärnän uudeksi kunnanjohtajaksi keskiviikkoisessa kokouksessaan.

Kuva: Katja Keskitalo

Kunnanvaltuusto valitsi Kärnän kunnanjohtajaksi äänin 10-6.

31-vuotias Mikko Kärnä on syntynyt Puolangalla. Vuonna 2004 hän muutti Inariin, josta Enontekiölle tultuaan valituksi kunnan kehittämispäälliköksi elokuussa 2011.

Inarissa Kärnä työskenteli Kalottikeskuksen toiminnanjohtajana. Ennen sitä Kärnä, kapteeni evp. oli Ivalon rajavartioalueen varapäällikkö.

Mikko Kärnän perheeseen kuuluu yrittäjänä työskentelevä vaimo ja kaksi pientä poikaa. Kärnä harrastaa metsästystä, kalastusta ja pahkatöitä.

- Ja koska olen naimisissa voi sanoa, että harrastan myös naisten sosiaalipsykologiaa, Kärnä väläyttää humoristin piirrettään.

Kunnanjohtajana Kärnä pitää tärkeänä tulevia suuria elinkeinopoliittisia hankkeita sekä lentoliikenteen takaamista Enontekiölle.

Lisäksi kunta on tekemässä poroelinkeinoa tukevaa petopoliittista kannanottoa.

Enontekiön kunnanjohtajaksi tuli kaikkiaan 11 hakemusta, joista yksi veti hakemuksensa pois toisen hakuajan päätyttyä.

Kymmenen hakijaa olivat: Jalo Aminoff, Marjut Eliasson, Saara Halonen, Markku Kauppinen, Kimmo Kemppinen, Mikko Kärnä, Markus Lehtonen, Jarmo Saariniemi, Kari Seppälä ja Janne Similä.

Haastatteluun kutsuttiin kaikki pätevyysvaatimukset täyttäneet, seitsemän hakijaa. Yksi haastatteluun kutsuttu henkilö ei osallistunut haastatteluun.

Suosittelemme sinulle