Hyppää sisältöön

Viitostie juhannuksen paluuliikenteen pullonkaula

Ruuhka-ajan pituus oli sunnuntaina merkittävän pitkä, Liikennevirastosta todetaan. Liikenne takkusi puolille öin yhä ainakin viitostiellä.

Kelikameran kuvaa Kuortista 15:35. Kuva: Liikennevirasto

Juhannuksen paluuliikenteen pahin pullonkaula muodostui viitostielle Mikkelistä etelään Heinolan suuntaan. Viitostiellä Kuortin kohdalla oli Liikenneviraston mukaan ruuhkaa vielä sunnuntai-iltana puoli kahdentoista aikoihin.

Muualla maassa juhannusliikenteen ruuhkat olivat puolilta öin sulaneet pois.

Paluuliikenteessä sunnuntain aikana myös Jyväskylän ja Heinolan väli nelostiellä pakkautui autoista.

Liikenneviraston liikennepäivystäjä Liisa Järvinen arvioi aiemmin sunnuntaina, että päivä oli ruuhkaisin pitkiin aikoihin tietyillä tieosuuksilla.

- Ainakin nelostien, viitostien ja ysitien tilanne näyttää siltä. Päivä on ollut hyvin ruuhkainen, ja ruuhkat alkoivat paljon aiemmin kuin normaalisti.

- Myös ruuhka-ajan pituus on ollut merkittävän pitkä, Järvinen lisää.

Pahin ruuhkahuippu oli Liikenneviraston mukaan kolmen-neljän aikaan iltapäivällä. Kehno sää ajoi ihmiset mökeiltä kaupunkiin normaalia aikaisemmin.

- Vesisade on vaikuttanut asiaan. Monet ovat siksi lähteneet liikkeelle tavallista aikaisemmin, Järvinen sanoo.

Paikoin menoliikennettä ruuhkaisempaa

Liikenneviraston mukaan juhannuksesta lomalle jääneet eivät vähennä merkittävästi liikenteen ruuhkautumista. Aiemmin arveltiin, että paluuliikenteen ruuhkat eivät yllä menoliikenteen tasolle.

- Ainakin muutamat tieosuudet, kuten Mikkelistä Heinolaan, ovat huomattavasti ruuhkaisempia nyt paluuliikenteessä kuin menoliikenteessä. Juhannuksesta osa jää lomille, mutta se ei välttämättä näy kuitenkaan niin paljon liikennemäärissä, liikennepäivystäjä Marjatta Talliniemi Liikennevirastosta sanoo.

Suosittelemme sinulle