Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Pori Jazz uskoo yhä lipunmyyntitavoitteeseen

Uudet artistinimet ovat nostaneet erityisesti lauantaikonsertin myyntiä. Lipunmyyntivastaava Hannu Aho sanoo uskovansa, että ihmiset haluavat ostaa lippunsa nykyään vasta viime tipassa.

Paul Anka.
Paul Anka esiintyy vuoden 2012 Pori Jazzeilla. Kuva: Pori Jazz
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Pori Jazz -festivaaleilla luotetaan vielä lipunmyyntitavoitteen saavuttamiseen. Lippuja on myyty vasta noin 23 000, joka on puolet tavoitellusta määrästä.

Lipunmyynti on lähtenyt nousuun uusien esiintyjien julkistamisten jälkeen. Lauantain konsertin myynti vilkastui heti Paul Ankan ja Aaron Nevillen saapumisen varmistuttua, kertoo lipunmyyntivastaava Hannu Aho.

- Lipunmyynti lähti kovaa vauhtia ylöspäin Ankan ja Nevillen nimien julkaisun jälkeen. Lauantaille on myyty noin 5 000 lippua, mutta sunnuntai on vielä tällä hetkellä myydympi päivä, Aho sanoo.

Jazzfestivaaleja on kritisoitu siitä, että aluksi ohjelmassa ei ollut vetäviä artisteja, ja esimerkiksi Paul Ankan nimi julkistettiin vasta muutamaa viikkoa ennen jazzien alkua. Hannu Aho luottaa siihen, että jazzit saavuttavat vielä budjetoidun yleisömäärän.

- Suuntaus on se, että liput ostetaan kovin myöhäisessä vaiheessa. Ihmiset tekevät vasta viime metreillä päätöksiä, minne mennään, Aho selittää.

Esimerkiksi Areenan lauantain konsertti on budjetoitu 8 000 katsojalle, joten vielä olisi myytävä 3 000 lippua tuon päivän tavoitteen saavuttamiseksi.

Suosittelemme