Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Metsästäjät ampuivat pedon Lieksassa

Poliisi määräsi keskiviikkona ammuttavaksi Venäjältä tulleen koiraeläimen. Rajavartiolaitos ei pystynyt tunnistamaan eläintä. Villieläimen tavoin käyttäytyneen mutta pelottoman eläimen laji selviää vasta tutkimusten jälkeen.

Poliisin lopettama koiraeläin Lieksassa.
Kuva: Poliisi
Anu Rummukainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Venäjältä tullut koiraeläin ammuttiin Lieksan Inarin rajanylityspaikan läheisyydessä. Rajavartiolaitos ilmoitti poliisille keskiviikkona sisämaahan matkalla olevasta sudesta tai koirasudesta. Eläin oli käyttäytynyt pelottomasti ihmisiä kohtaan, muttei ollut kesy.

Kun rajamiehet seurasivat eläintä autolla, se juoksi edellä. Auton tultua rinnalle, se pakeni metsään.

Poliisi arvioi, että eläin voisi aiheuttaa hengenvaaraa alueen asukkaille. Koiraeläin olisi voinut olla riski ihmisten terveydelle ja vaaraksi rajavartiolaitoksen koirille.

Poliisin virka-apupyynnöstä metsästäjät ampuivat eläimen noin viiden kilometrin päässä rajanylityspaikalta.

Peto painoi noin 40 kiloa ja oli hyvinvoivan näköinen. Eläin oli saksanpaimenkoiraa isompi ja muistutti ulkonäöltään läheisesti sekä sutta että saksanpaimenkoiraa.

Eläimellä oli kaulan nahkaan osittain kiinni jäänyt leveä nahkapanta. Se onko kyseessä susi vai koirasusi vai villiintynyt koira selviää vasta Elintarviketurvallisusvirasto Eviran tutkimuksissa.

Suosittelemme