Hyppää sisältöön

Suomalainen Elvis-fani ei kultalameilla koreile

Tangokaupunki Seinäjoki palvoo tänä viikonloppuna rokin kuningasta. Suomen Elvis-fanit kokoontuvat perinteiseen kesätapaamiseensa lauantaina. Vaikka mahdollisuus Kuninkaan tyylin imitointiin olisi, suomalaiset fanit palvovat idoliaan maltillisesti.

Elvis Presley Kuva: AP Graphics Bank
Hanne Leiwo

Seinäjoen katukuvassa kimaltelevat iltapuvut ja tangokruunu viikon kuluttua, kun Tangomarkkinat huipentuvat kuninkaallisen valintaan. Vaikka tänä viikonloppunakin juhlitaan "Kuningasta", kultalameet ja kimallus eivät kuulu kuvioon.

- Suomalainen Elvis-fani ei kovin herkästi pukeudu kultalameisiin, vaikka Elviksestä pitääkin, toteaa Elviksen Suomen ihailijakerhon presidentti Hannu Ignatius.

- Toki varmaan ainakin illanvietossa lauantaina muutama Elvis-imitaatiokin voidaan nähdä, Ignatius jatkaa ja toteaa itse kampaavansa hiuksensa Elvis-tyylisesti.

Aikuinen Elvis on suomalaisten suosikki

The Official Elvis Presley Fan Club of Finlandin tapahtumassa Seinäjoella Elvis on esillä monipuolisesti. Elviksen musiikki soi ja Elvis-tavaraa on myynnissä. Mukana on myös Elviksen 1970-luvun kiertueorganisaation virallinen valokuvaaja Ed Bonja.

- Selvitimme aikanaan jäsenistöltä, että suomalaisten suosikki on juuri tuo 1970-luvun konserttilavojen Elvis. Aikuinen mies ja kypsät tulkinnat sekä aikuinen musiikki miellyttää 1950-luvun rokki-Elvistä ja 1960-luvun elokuva-Elvistä enemmän , toteaa Hannu Ignatius.

- Elvis on yksi niistä artisteista, joiden musiikki löytää aina ystäviä. Elvis tunnetaan pelkällä etunimellään ja omasta soundistaan. Tämä musiikki soi varmasti vielä 25 vuodenkin kuluttua, Ignatius suitsuttaa.

Elviksestä Tangokuningas

Suomen Elvis-fanit ovat kokoontuneet kesätapaamiseen eri puolille Suomea joka kesä jo 26 kertaa. Tapahtumajärjestelyihin osallistuvat kerhon aktiivien lisäksi myös alueen fanit. Seinäjoen lähiympäristössä faneja on mukavasti.

- Tapahtumamme on Seinäjoen Tangomarkkinoiden kanssa yksi harvoista "yhden asian" kesä- ja musiikkitapahtumista Suomessa, fanikerhon presidentti Hannu Ignatius arvioi.

- Jos se vetreä Elvis, joka vuonna 1962 lauloi The walls have ears -tangon, osallistuisi Tangomarkkinoille, luulen, että siellä olisi kymmenen penkkiriviä nurin saman tien, Ignatius naurahtaa. 

Suosittelemme sinulle