Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Asuntomessuilla uutta kierrätysteknologiaa - "Ensin Manseen, sitten Mekkaan"

Tampereen Vuoreksessa avattavilla asuntomessuilla esitellään nykyaikaista puutarhakaupunkia ja ekoasumisteknologiaa.

Monen suomalaisen haaveena on suunnitella oma talo. Riihimäen perhe on tehnyt sen jo kahdesti. Niina ja Tommi Riihimäki esittelevät Tampereen asuntomessuille rakentamansa unelmatalon Aamu-tv:n katsojille.
Ilkka Toikkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Asuntomessuilla tehdään kierrätyksen historiaa. Messualueen taloista kerätään jätteet maanalaisella putkijärjestelmällä, joka kuljettaa roskat suoraan kokoamisasemalle. Jäteautoja ei siis Vuoreksessa pyöri.

- Järjestelmä on ainutlaatuinen maailmassa, seuraava tällainen rakennetaan Saudi-Arabian Mekkaan, esitteli Arto Vuorijärvi, asuntomessujen projektipäällikkö Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Vuoreksen asukkaita kannustetaan myös kotitarveviljelyyn, alueella on yhteiseen käyttöön tarkoitettu palstatila. Puutarhojen kastelua avittaa sadevesiä keräävä järjestelmä.

Lapsiperhe rakensi unelmien messutalon

Viisihenkinen Riihimäen perhe kuuluu asuntomessualueen uusiin asukkaisiin. Sisustussuunnittelija Niina Riihimäki ja rakennusinsinööri Tommi Riihimäki suunnittelivat ja rakensivat unelmatalonsa Vuorekseen.

Louhi-niminen talo on rakennettu sekä lapsikatrasta että työskentelyä silmällä pitäen.

- Aiomme molemmat tulevaisuudessa työskennellä kotona, joten työtilat pitää erottaa selkeästi. Asiakkaat voidaan ottaa vastaan muuta perhettä häiritsemättä ja perheen heitä häiritsemättä, Riihimäet kertovat.

Ammattilaisillekaan asuntohaaveen toteuttaminen ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Kokemus on kuitenkin tuttu, Riihimäet rakensivat jo toisen talonsa.

- Aika vähillä unilla on painettu ainakin viimeinen viikko. Viime yönä tuli 45 minuuttia unta, Tommi Riihimäki naurahtaa.

Suosittelemme sinulle