Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Asuntomessut alkavat Tampereella

Vuores näyttää suuntaa tulevaisuuden kaupunkirakentamiselle. Järjestyksessä 43. asuntomessut avaavat ovet yleisölle perjantaina.

Tiina Kokko,
Kirsi Matson-Mäkelä
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen vuoden 2012 Asuntomessut esittelee ekotehokkaan ja modernin puutarhakaupungin.

Asuntomessualue on osa Vuoresta, joka on Tampereen kaupungin mukaan yksi Suomen suurimmista aluerakennushankkeista.

Torstaina vielä touhuttiin, perjantaina portit aukeavat

Taivas ropsauttaa välillä reilustikin vettä, mutta se ei Tampereen Vuoreksen Asuntomessualueella haittaa. Viimeistelytyöt sujuvat jouhevasti.

Anna ja Mikko Kuitusen Tervakukka-talo on yksi Tampereen Asuntomessujen 39 näyttelykohteesta. Toijalalaiset Kuituset kiinnostuivat Vuoreksesta jo ennen kuin tiesivät messuista.

Kuinka ollakaan tonttienhakukilpailu alueelle oli juuri alkanut, kun Kuituset tutustuvat Vuorekseen, kertoo Anna Kuitunen.

- Sitten yhtäkkiä me rupesimme miettimään, että josko se olisikin omakotitalo. Meidän ei siis ikinä pitänyt ruveta rakentamaan. Me olimme sen jo puhuneet, että se ei sovi meille, mutta näin tässä kävi, Anna Kuitunen naurahtaa.

Persoonallinen lisä Kuitusten talossa on sisäänkäynnin luona toistuva vesikasvia esittävä logo, joka on peräisin partiota harrastavan pariskunnan Kilke-leirimuistoista. 

Vuores on ekotehokas puutarhakaupunki

Kuituset ovat tyytyväisiä oman taloonsa, luonnonkukkia kasvavaan pihaansa ja mehiläistarhaansa. Perjantaista lähtien yleisö voi puolestaan ottaa kantaa näkemäänsä.

Moderni puutarhakaupunki -teema viittaa Vuoreksen ekotehokkaisiin liikenne-, jätehuolto- ja hulevesiratkaisuihin sekä energiatehokkaaseen rakentamiseen ja luonnonläheisyyteen.

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtajan Pasi Heiskasen mielestä Vuores on onnistunut kokonaisuus.

- On ihan totta, että täällä on hyvinkin moderni arkkitehtuuri ja että täältä löytyy hyvin värikkäitä taloja ja uusia muotokieliä. Totuuden nimissä täytyy sanoa, että täällä on sallittu myös hyvin perinteisten omakotitalojen rakentaminen, Heiskanen kuvailee.

Aurinkoenergia on lyömässä itsensä läpi näillä messuilla, joskin välillä tuntuu, että myös sade-energiaa pitää kehittää.

- Se olisikin mielenkiintoista nähdä. Siinä on varmasti vielä teknisiä innovaatioita tekemättä meillä, Heiskanen nauraa.

Messuille mennään bussilla

Messualue sijaitsee Tampereen eteläpuolella, noin seitsemän kilometrin päässä keskusta-alueelta.

Vuoreksessa ei ole pysäköintimahdollisuutta omalla autolla saapuville. Tampereen joukkoliikenteen bussit kuskaavat vieraita keskustasta tai Tampereen Messu- ja Urheilukeskukselta, jonne on perustettu pysäköintialue. 

Asuntomessut ovat avoinna 13.7. - 12.8.2012 päivittäin kello 10 - 18 Tampereen Vuoreksessa.

Suosittelemme