Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Cadel Evans alkaa nöyrtyä Skyn ylivoiman edessä

Tourin viime vuoden voittajalla on enää pari vuorietappia aikaa kuroa eroa kiinni. Aika-ajossa Wiggins painaa karkuun.

Bradley Wiggins on ottamassa niskalenkin hallitsevasta Tourin mestarista Cadel Evansista.
Bradley Wigginsillä on vahva ote Tourin kokonaisvoitosta. Kuva: EPA
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kun Bradley Wiggins otti Ranskan ympäriajon kokonaiskisan johtajan keltaisen paidan seitsemännen etapin jälkeen, syntyivät ensimmäiset otsikot Tourin ratkeamisesta.

Nyt jäljellä on enää kaksi vuoristoetappia. Viime vuoden voittaja Cadel Evans ei ole tähän mennessä pystynyt vastaamaan Sky-tallin vahvaan suoritukseen.

Yhteensä kisaa riittää vielä viiden etapin verran, joista yksi on pitkä aika-ajo. Wiggins osoitti vahvuutensa jo ensimmäisessä yksinpolkemisessaan.

Evans on yli kolme minuuttia Wigginsin perässä.

- Sky on näyttänyt voimansa. Heillä on ollut täällä kahdeksan ajajaa ja seitsemän suoritus etujoukoissa on ollut uskomaton, Evans totesi Tourin välipäivänä tiistaina.

Kahdeksas Sky-ajaja, valkovenäläinen Kanstantsin Sivtsov, loukkaantui viime viikolla.

Pyreneillä Evansilla ja kolmantena ajava Vincenzo Nibalilla on vastassaan Michael Rogers ja Richie Porte. Skyn kaksikko on pitänyt huolen, ettei Evansilla tai Nibalilla ole ollut jerkkua vuorietappien lopuissa Wigginsiä ja Chris Froomea vastaan.

Wiggins puolestaan ylistää tiimikavereistaan erityisesti kiritykki Mark Cavendishiä. Man-saaren mies ajaa sijalla 147 ja on lähes kaksi ja puoli tuntia Wigginsin perässä.

- Hän on ollut todella sitoutunut. Hän on todella hyvä ystävä, Wiggins hehkutti BBC:n haastattelussa.

Britti on kuitenkin varovainen sanoissaan voiton suhteen. Edessä on vielä raastavaa kipuamista.

- Keltaisen paidan pitäminen meillä on kova tehtävä. Olen aina ollut sitä mieltä, että jos katsoo liian kauas, ei unohtaa, mitä on suoraan edessä.

Suosittelemme sinulle