Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Lakimuutos lisäsi sijaisperhepulaa

Tampereen kaupunki yrittää yhteistyökumppaneidensa kanssa löytää uusia sijaisperheitä asuntomessukävijöiden joukosta.

Lapsi leikkii
Kuva: YLE / Susanna Pekkarinen
Kirsi Matson-Mäkelä
Avaa Yle-sovelluksessa

Lainmuutos on lisännyt entisestään pulaa sijaisperheistä Pirkanmaalla.

- Perhehoidon ensisijaisuus tuli tuohon lakiin voimakkaasti vuodenvaihteessa ja se näkyy siinä, että meillä on paljon perheeseen sijoitettavia lapsia tällä hetkellä työn alla ja vähemmän sitten laitokseen meneviä lapsia, kertoo Hanna Harju-Virtanen Asiakasohjaus Luotsista.

Lastensuojelun tarve vaihtelee suuresti. Tällä hetkellä loma-aika ei juurikaan toiminnassa näy, vaikka toisinaan kesät ovat olleet hyvinkin kiireisiä.

Asuntomessuillakin rekrytoidaan

Tampereen seudulla ei ole sijoistusperheitä riittävästi. Tampereen ja kymmenen muun kunnan lastensuojelun asiakasohjauksesta vastaava Luotsi yrittää löytää uusia perheitä myös asuntomessujen kävijöistä.

- Sijaisperheistä meillä on jatkuvasti pulaa ja uusia perheitä tarvittaisiin kipeästikin. Muun muassa tällä hetkellä olemme yhdessä SOS-Lapsikylän, Perhehoitokumppaneiden ja Pelastakaa Lapset ry:n rekrytoinnissa mukana tuolla asuntomessuilla. Koetetaan sellaista keinoa uusien perheiden tavoittamiseen, Harju-Virtanen kertoo.

Toiminnasta annetaan tietoa asuntomessujen kohteessa numero 3, joka on osa Tampereen SOS-Lapsikylää.

Asiakasohjaus Luotsi palvelee sijaishuollon asiakasohjauksessa Tampereen lisäksi Akaata, Kangasalaa, Lempäälää, Nokiaa, Orivettä, Pirkkalaa, Urjalaa, Valkeakoskea, Vesilahtea ja Ylöjärveä.

Suosittelemme