Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Sunnuntaisuomalainen: Vihreät toimittajien suosikkipuolue

Kyselyyn vastasi 284 toimittajaa. Yleisradio, Helsingin Sanomat ja Iltasanomat kieltäytyivät vastaamasta kyselyyn.

Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Toimittajat kannattavat kaikkein vähiten perussuomalaisia, kertoo Sunnuntaisuomalaisen teettämä kysely. Siihen vastanneista toimittajista miltei puolet ei äänestäisi missään nimessä perussuomalaisia, ja vain kaksi prosenttia oli antanut sille äänensä viime vaaleissa. Yle ei vastannut lehden kyselyyn.

Toimittajat pitävät perussuomalaisista kaikkein vähiten, väittää Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisen teettämä kysely. Vastanneista toimittajista lähes puolet eli 44 prosenttia ei äänestäisi missään nimessä perussuomalaisia, ja äänensä puolueelle oli antanut vastanneista vain kaksi prosenttia.

Kaikkein suosituin puolue oli vihreät, jota oli äänestänyt viime vaaleissa joka neljäs kyselyyn vastannut toimittaja eli 26 prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista. Toiseksi kiipesi kokoomus, jota oli äänestänyt noin joka viides toimittaja eli 18 prosenttia vastanneista.

Kyselystä selviää myös, että toimittajat suhtautuvat vapaamielisesti moniin sosiaalisiin kysymyksiin. Esimerkiksi sukupuolineutraalia avioliittolakia kannatti valtaosa eli 79 prosenttia vastanneista.

Kyselyyn vastasi 285 toimittajaa suomalaisista medioista. Yleisradio, Helsingin Sanomat ja Iltasanomat kieltäytyivät vastaamasta kyselyyn.

Suosittelemme