Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Hillaa ostetaan Ranualla 12 eurolla - hinta nousee koko ajan

Hillan ostohinta on tällä hetkellä 12 euroa kilolta, mutta hinta nousee koko ajan, kertovat ranualaiset hillanostajat. Hillaa alettiin ostaa Ranualla viime perjantaina.

Hillasaalis
Kuva: Marita Seppälä
Matti Konttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranuan torilla hillaa jo neljättä päivää ostava ex-kauppias ja hillatohtorinakin tunnettu Taisto Illikainen sanoo, että osto on alkanut varsin vaisusti.

- Kyllä näyttää olevan hiljaista. Ei ole vielä yhtäkään kiloa maanantaiaamulle tullut.

Illikainen kertoo, että perjantaina torille tuotiin vajaat parikymmentä kiloa hillaa myyntiin. Lauantaina myyntiin asti pääsi runsaat viitisen kiloa ja sunnuntaina ei enää yhtään.

Vähäistä myyntiä selitää osin se, että sato on vielä pääosin rakaa. Sato alkaa olemaan kypsä vasta 1-2 viikon kuluttua. Sadosta on veikattu huonoa.

- Ei tässä auta muuta kuin odotella ja kuunnella, että mikä on tilanne. Henkilökohtaisesti minusta tuntuu, että sato tulee olemaan surkea, Illikainen sanoo.

Toinen ranualainen hillanostaja, yrittäjä Reijo Säääskilahti sanoo nostaneensa myöhemmin maanantaina hillakilon ostohintaa 12 eurosta 15 euroon. Samoin kertoo tehneensä myös Illikainen. Sääskilahdenkin mukaan hillaa on tuotu myyntiin erittäin huonosti.

Suosittelemme