Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Töhrijät pilasivat Maire-patsaan kasvot

Porin Eetun aukiolla sijaitseva Maire-patsas on joutunut töhrijöiden kohteeksi. Porin Taidemuseo kaipaa yleisöltä vihjeitä törkeän tapauksen selvittämiseksi.

Maire-patsas sutattuna
Kuva: Kati Rantala / Yle
Päivi Meritähti
Avaa Yle-sovelluksessa

Ohikulkijat havaitsivat tänään, että keskeisellä paikalla Porin keskustassa sijaitseva Maire-patsas on töhritty törkeällä tavalla. Mairen kasvoihin on piirretty runsaasti asiattomuuksia todennäköisesti viikonlopun aikana. Aamupäivällä tieto saavutti myös patsaan omistavan Porin Taidemuseon. Siellä toivotaan yleisön apua asian selvittämiseksi.

- Jos joku yleisön joukossa on havainnut milloin töhriminen on ilmestynyt veistokseen, niin mielellämme otamme vihjeitä vastaan. Tarkempi tieto tapahtuma-ajasta vaikuttaa mahdollisuuksiimme puuttua asiaan, toteaa intendentti Anni Saisto.

Töhrimisestä mahdollisesti poliisiasia

Saiston mukaan töhrimisestä tullaan mahdollisesti tekemään poliisiasia. Hän ei osannut vielä eritellä töhrijälle esitettäviä vaatimuksia, mutta puhdistustöihin syyllistä ei tulla laittamaan.

- Ilman muuta ammattilaiset tulevat tekemään kunnostuksen. Siihen hommaan ei voi laittaa ketään sellaista, joka ei asiaa osaa.

Saisto toivoo, että patsaan kasvot pystytään palauttamaan sellaiseen asuun, kun taiteilija Kerttu Horila on ne luonut. Taidemuseolta on jo oltu yhteydessä taiteilijaan ja patsas on siirretty varastoon arviointia ja kunnostusta varten. Maire pyritään palauttamaan paikoilleen mahdollisimman pian.

Suosittelemme