Hyppää sisältöön

Soininvaara: Euro kaatuu

Vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara ennakoi euron kaatuvan. Soininvaara kirjoittaa blogissaan, ettei enää usko euron pelastumiseen.

Osmo Soininvaara Kuva: Yle

Vihreiden kokeneimpiin talousosaajiin lukeutuva Soininvaara ottaa melkoisen irtioton hallituksen linjasta uudessa blogikirjoituksesssaan. Soininvaara kirjoittaa, ettei usko enää euron pelastumiseen, "vaikka sen pelastuminen olisi kaikkien edun mukaista".

- Pelkään, että luisumme tielle, jota Timo Soini on esittänyt pitkään. Se pieni lohtu tässä on, että saamme nähdä kuinka huono on Soinin esittämä vaihtoehto, Soininvaara kirjoittaa. 

Soininvaaran mukaan euron pelastaminen on erityisen vaikeata siksi, että riittävän moni uskoo, ettei se onnistu ja käyttäytyy markkinoilla sen mukaisesti.

Vihreiden veteraaniedustaja myöntää, että hallituspuolueen edustajana hänen olisi parempi pysytellä hiljaa.

- En kuitenkaan usko, että pystyn yksin euroa tämän blogin kautta kaatamaan, joten ennustan, miten tässä käy, Soininvaara järkeilee.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnassakin istuva Soininvaara suomii myös vaatimusta EU:n pysyvän kriisirahaston, EVM:n lainojen ensisijaisuudesta. Soininvaaran mielestä vaatimuksessa ei ole mitään järkeä, koska se karkottaa yksityiset lainoittajat.

- Vaatimus ensisijaisuudesta on omaan jalkaan ampumista, Soininvaara kuittaa.

Suosittelemme sinulle