Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Kaljakellunta houkutteli tuhansia kellumaan

Kaljakellunta on sujunut pääosin rauhallisesti, mutta roskien määrä on taas melkoinen. "Ei tämä mikään toivottu tilaisuus ole", pelastusviranomainen toteaa.

Annemari Anttila
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaljakellunta on sujunut pääosin rauhallisissa tunnelmissa, kertoo Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mikael Siitonen. Lämmin sää on lauantaina hellinyt kellujia Vantaan ja Helsingin alueella.

- Mitään suurempaa ei ole tapahtunut, muutamia haavoja on paikkailtu. Yksi ihminen oli muutaman minuutin kateissa, mutta hän löytyi kunnossa, Siitonen kertoo.

Kaljakellunnan Facebook-sivujen mukaan tapahtumassa ”satunnainen määrä olutta juovia ihmisiä kelluu halvoissa kumiveneissä tai muissa kelluvissa välineissä” pitkin Keravanjokea tai Vantaanjokea.

Siitonen arvelee, että tämänvuotiseen Kaljakelluntaan osallistui muutama tuhat ihmistä. Facebookissa tapahtumaan ilmoittautui yli 4 000 osallistujaa ja noin 2 000 kertoi ”ehkä” osallistuvansa Kaljakelluntaan. Viime vuonna osallistujia oli arviolta noin 5 000.

- Onhan siinä riskinsä, kun monta tuhatta ihmistä risteilee humalassa, Siitonen toteaa.

Aiempien vuosien tapaan myös roskien määrä on tuntuva. Siitonen kertoo, että viime vuonna tapahtuman siivouksesta koitui Vantaalle ja Helsingille yli 40 000 euron lasku.

- Kyllähän sitä roskaa tulee. Ei tämä mikään toivottu tilaisuus ole, Siitonen lisää.

Kaljakellunnalla ei ole virallista järjestäjää, joten osanottajat osallistuvat kelluntaan omalla vastuullaan. Tapahtuma on toteutunut vuodesta 1997 lähtien.

Suosittelemme