Hyppää sisältöön

Hotmail muuttuu Outlookiksi - yrittää laittaa hanttiin Gmailille

Hakuyhtiö Googlen Gmail-sähköpostipalvelun suosio on noussut viime vuosina. Se uhkaa jo selvästi Microsoftin Hotmailin valta-asemaa.

Kuva: Yle

Tietokonejätti Microsoft ilmoitti tiistaina uudistavansa Hotmail-palveluaan. Yhtiö aikoo lisätä palveluunsa sosiaalisen median käyttötapoja.

Samalla Hotmailin nimi muuttuu Outlookiksi. Nimi on tuttu monelle, jotka ovat käyttäneet Microsoftin Office-ohjelmiston sähköpostimahdollisuutta. Uusi palvelu saa myös uuden iilmeen.

Uudessa Outlook-sähköpostipalvelussa käyttäjät voivat sovittaa yhteen Facebook-, Twitter-, ja Google+ -tilinsä ja tätä kautta he pystyvät seuraamaan sosiaalisen median tapahtumia. Microsoft lupaa myös, että Outlook-palvelussa on keinoja rajata entistä paremmin roskapostin määrää.

Uudistuksen avulla Microsoft yrittää pitää asemansa kisassa Googlea vastaan sähköpostipalveluissa.

Vielä viime kesäkuussa Microsoftin Hotmail-sähköpostipalvelu oli maailman suosituin 324 miljoonalla käyttäjällään ja 36 prosentin markkinaosuudellaan. Hotmailin niskassa hengittivät Yahoo Mail -palvelu sekä kovassa kasvussa oleva Googlen Gmail-sähköspostipalvelu, jolla oli 31 prosentin markkinaosuus.

Suosittelemme sinulle