Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Oulujärvessä jatketaan voimakkaita juoksutuksia

Veden korkeuden ennustetaan kääntyvän laskuun viikonlopun aikana, jos uusia sateita ei tule. Oulujärven juoksutuksia jatketaan, kunnes pinta laskee alle lupaehtorajan.

Oulujärvi
Kuva: Yle
Arto Loukasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Fortum jatkaa Oulujärvellä voimakkaita juoksutuksia viikonlopun yli. Juoksutuksia on lisätty lupaehtojen mukaisesti vuorokausittain 50 m3/s. Tällä hetkellä juoksutus on 650 m3/s, myös ohijuoksutuksia Jylhämän voimalaitoksella jatketaan, kunnes Oulujärven pinta laskee alle lupaehtorajan. Vuorokauden vaihtuessa 10.8. Oulujärven vedenkorkeus oli 7 senttiä yli lupaehdon määrittelemän ylärajan.

Oulujärven vedenkorkeuden ennustetaan kääntyvän laskuun viikonlopun aikana, jos lisäsateita ei tule. Järvien pinnat pysynevät kohtuullisen korkealla vielä useamman viikon ajan ja lupaehdon mukaista täyttä juoksutusta Oulujärvestä tullaan jatkamaan, jonka takia tehdään myös ohijuoksutuksia.

Voimakkaan virtauksen ja ajankohtaan nähden poikkeuksellisen vedenkorkeuden johdosta Fortum kehottaa ranta-asukkaita kiinnittämän huomiota veneiden kiinnitykseen ja huolehtimaan rantarakenteista kuten laitureista.

Suosittelemme