Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Seitsemää juutalaisnuorta epäillään viharikoksesta arabeja kohtaan

Nuorisojoukko pahoinpiteli arabinuoret keskellä Jerusalemia satojen ihmisten katsellessa. Israelin hallitus on tuominnut teon.

Kaksi naista kuuluvat juutalaisnuoren ryhmään, joita epäillään arabinuorten pahoinpitelystä Jerusalemissa.
Kaksi naista kuuluvat juutalaisnuoren ryhmään, joita epäillään arabinuorten pahoinpitelystä Jerusalemissa. Kuva: Ohad Zwigenberg / AFP / Lehtikuva
Jussi Nurminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Israelin poliisi on pidättänyt seitsemän juutalaisnuorta, joiden epäillään pahoinpidelleen viime perjantaina neljä arabinuorta näiden etnisen taustan vuoksi. Viharikoksena tutkittava hyökkäys arabinuoria vastaan sattui torstain ja perjantain välisenä yönä Jerusalemin keskustassa.

Poliisin mukaan nuorisojoukko kävi arabinuorten kimppuun ilmeisesti sen jälkeen, kun juutalaistyttö kertoi joutuneensa arabimiehen ahdistelemaksi.

Israelilaisten tiedotusvälineiden mukaan sadat ihmiset seurasivat hyökkäystä puuttumatta mitenkään tekoon. Yksi pahoinpitelyn uhreista sai vakavia vammoja ja on edelleen sairaalahoidossa.

Lievempiä vammoja saaneen Mohammed Mujahadin mukaan 40 - 50 juutalaisnuorta ympäröi hänet ja hänen kolme serkkuaan kadulla huutaen "kuolema arabeille, kuolema arabeille" ja alkoi sitten hakata heitä.

Pidätettyjen joukossa on 13-vuotias poika ja kaksi 15-vuotiasta tyttöä. Yksi epäillyistä totesi maanantaina, ettei kadu tekoaan.

- Minun puolestani hän (vakavasti loukkaantunut) voi kuolla. Hän on arabi ja kirosi äitini. Jos se olisi minusta kiinni, olisin murhannut hänet, teinipoika sanoi maanantaina New York Times -lehden mukaan.

Israelin hallitus on tuominnut pahoinpitelyn, jota esimerkiksi israelilaislehti Haaretz kutsuu lynkkausyritykseksi.

Suosittelemme