Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Onko Helsinki sinulle etäinen designpääkaupunkina?

Designalan vaikuttajat kritisoivat Helsingin designpääkaupunkivuotta epämääräiseksi ja vanhakantaiseksi. Moni kaupunkilainen kokee myös vuoden jääneen tähän mennessä tavalliselle kansalaiselle etäiseksi. Oletko samaa mieltä? Olisitko toivonut toisenlaisia tapahtumia? Vai oletko vain vaikuttunut ja yllättynyt vuoden ohjelmistosta?

Lähikuva WDC-tunnuksella varustetusta roskakorista ja tuhkiksesta.
Kuva: Maarit Mustonen
Tiina-Emilia Kaunisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Designpääkaupunkivuotta kritisoivien mielestä järjestäjät ovat järjestäneet liikaa tapahtumia vain alan sisäpiirille. Esimerkiksi design osana elinympäristön suunnittelua on jäänyt sivuun, vaikka Helsinki painotti omassa hakemuksessaan juuri sen huomioimista osana vuoden ohjelmistoa.

Aalto-yliopiston professori Teemu Leinonen ihmettelee, miksi ohjelmistoon ei ole otettu vahvemmin mukaan jo olemassa olevaa Helsingin vireää kaupunkikulttuuria. Hänen mukaansa hyviä tapahtumia ohjelmistoon olisivat olleet esimerkiksi kaupunkilaisten järjestämät ravintolapäivät ja siivouspäivät.

Mitä tapahtumia sinä olisit nostanut osaksi vuoden ohjelmistoa? Olisitko järjestänyt toisenlaisia tapahtumia vai kehittänyt jo olemassa olevia? Mitä hauskoja tapahtumia on nyt jäänyt vaille huomiota, vaikka ne olisivat sopineet hyvin osaksi juhlavuotta? Entä mistä erityisesti kiität designvuoden järjestäjiä?

Suosittelemme