Hyppää sisältöön

Kirjailija Antti Nylén haluaa ekologista vallankumousta

Ajattelun täydellistä muutosta vaativa Nylén näkee ihmiskunnan tulevaisuuden synkeänä. Ylen aamu-tv:n haastattelema kirjailija pitää ongelmana, että maailmasta saadaan jatkuvasti yhä murskaavampaa luonnontieteellistä tietoa, mutta se ei johda muutokseen.

Antti Nylén.
Jos Antti Nylén saisi päättää, yksikään ihminen ei enää söisi lihaa. Ehdottomista mielipiteistään tunnettu Nylén kertoo mitä on odotettavissa, kun hänen ja Pentti Linkolan tekstit herätetään henkiin Helsingin Juhlaviikoilla .
Elisa Kallunki

Voimakkaista kannoistaan tunnettu Antti Nylén kannattaa rauhanomaisia ratkaisuja ja kulutuksen vähentämistä. Ratkaisuksi hän tarjoaa  ekologista vallankumousta.

- On pakko peräänkuuluttaa henkistä uudistumista ja ajattelun täydellistä käännähtämistä uuteen suuntaan, Nylén sanoo.

Antti Nylén on kirjailija, joka tunnetaan myös ranskalaisen kirjallisuuden suomentajana.

Itse Nylén ei syö lihaa. Kirjassaan Halun ja epäluulon esseet (2010) hän on kritisoinut sitä, kuinka kymmeniä miljoonia eläimiä kasvatetaan ja tapetaan Suomessa. Hänen mielestään arjen valinnat ovat helppoja. Vaikka niille ei voi laittaa paljon painoa koko maailman tulevaisuuden kannalta, esimerkin voima on ratkaiseva.

- Joku näyttää, että voi valita toisinkin eikä tarvitse seurata normaaliutta, tapaa ja tottumusta, hän kuvailee.

Nylénin ja Linkolan ajatukset teatterin lavalla

Antti Nylénin ajatukset ovat esillä myös teatterilavalla. Helsingin Juhlaviikoilla esitetään Kristian Smedsin ja Janne Reinikaisen ohjaama Nylén & Linkola, jossa Antti Nylénin ja toisen voimakkaan ajattelijan, Pentti Linkolan, monologit asettuvat vuoropuheluksi.

Pentti Linkola on Antti Nylénille tärkeä esikuva. Hän on pahoillaan siitä, että Linkolan ajattelu nähdään nykyään kielteisessä valossa.

- Nykyään Linkolaa pidetään jonakin fasistina, kun hän oli aiempina vuosikymmeninä luonnonsuojelun ja ekologisen ajattelun edelläkävijä Suomessa. Tässä on tapahtunut joku kummallinen hyppäys, Nylén pohtii.

Suosittelemme sinulle