Hyppää sisältöön

Löytöpyörät myytiin kolmessa vartissa

Poliisin huutokauppa kiinnostaa joka syksy ja kevät. Tänään kaupiteltiin kymmeniä löytöpyöriä. Hinnat liikkuivat muutaman kympin ja reilun satasen välillä.

Poliisi pitää huutokauppaa rekan edustalla.
Kuva: Yle / Milla Holm
Milla Holm

Aamulla ennen yhdeksää Joensuun pääpoliisiaseman pysäköintialueella alkoi olla tungosta. Poliisiaseman hiekkakentällä myytiin julkisella huutokaupalla löytötavaroina valtiolle jäänyttä omaisuutta, pääasiassa polkupyöriä.

Meklarina toimi huutokaupan kävijöille tuttu mies, ylikonstaapeli Matti Immonen ja vuosien tuomalla kokemuksella hän kaupitteli kuorma-autollisen pyöriä kolmessa vartissa. Myytävänä oli noin 80 polkupyörää sekä huutokaupan alkajaisiksi huudatetut lastenrattaat.

Poliisin huutokaupassa pyörän pohjahintana oli 5 euroa.  Pyörien hinnat liikkuivat 10 ja reilun 100 euron välillä. Hienoimpien maastopyörien kohdalla hinta kohosi päälle sataseen. Ehjät ja suoraan käyttöön kelpaavat pyörät tekivät kauppansa noin 50 eurolla.

Tässäkin huutokaupassa oli mukana muutamia "ammattiostajia", jotka ilmeisesti hankkivat pyöriä edulliseen hintaan eteenpäin myyntiä varten.

Huutokauppaan saapunut väki oli vahvasti miesvoittoista ja "miehiseen tapaan" huutojen jälkeen pihamaalla alkoi vertailu ostetuista pyöristä. Kaikenkaikkiaan kaupantekoa oli seuraamassa parisataa henkilöä.

Seuraavan kerran löytöjä poliisin huutokauppaan pääsee tekemään keväällä huhtikuussa. Tuolloin kaupan on muutakin kuin polkupyöriä.

Suosittelemme sinulle