Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Äidit toivovat helposti puettavia ja luonnonmukaisia lastenvaatteita

Hollolalainen lastenvaateyritys halusi kuulla äitien kokemuksia lastenvaatteista. Yritys toivoo, että äitiraadista saataisiin pysyvä apu lastenvaatteiden suunnitteluun.

Äitiraatilaisia.
Kuva: Yle
Juha-Pekka Huotari
Avaa Yle-sovelluksessa

Hollolassa toimiva lastenvaateyritys Zalekua päätti 50-vuotisen toimintansa kunniaksi ottaa vaatteiden ostajat mukaan tuotekehittelyyn. Ajatuksen pohjalta syntyi äitiraati. Zalekuan omistaja Anita Kiurun mukaan yritys halusi tarkempaa tietoa siitä, että mitkä asiat vaikuttavat vaatteiden ostopäätökseen.

- Meillä on valtavan iso mallisto ja haluamme tuotteidemme kehittyvän kokoajan. Paras tapa on ottaa äidit mukaan ja kysyä heidän mielipidettä asiaan.

- Mukaan kutsuttiin eri-ikäisten lasten äitejä, koska halusimme myös tietää, milloin lapset itse pääsevät vaikuttamaan vaatteiden ostopäätökseen, Kiuru toteaa.

Äitiraadista innostuneet Nita Ahola ja Krista Koskisen mukaan kokemuksia lastenvaatteista oli helppoa lähteä jakamaan. Molemmat äidit toivovat, että lastenvaatteiden materiaalit olisivat luonnonmukaisia.

- Ostopäätökseen vaikuttaa myös se, että vaatteet on helppo pukea päälle. Vaatteissa saisi olla myös kasvuvarasäätöä. Hinta ja laatu vaikuttavat lisäksi, arvioi kolmen lapsen äiti Nita Ahola.

- Vaatteen ulkonäöllä on myös merkitystä. Onhan sitä ilo katsella jos vaate on kivannäköinen ja lapsi tykkää sen laittaa päälle, Krista Koskinen jatkaa.

Äideiltä suora palaute

Lastenmuodin aikuistumisesta ja pienten tyttöjen vaatteiden seksikkyys on noussut tapetille viime vuosina. Liian lyhyt mekko tai liian rohkea teksti vaatteessa saa jo lapsetkin harkitsemaan ostoa.

- Tyttäreni välillä sanoo, että voidaanko katsoa jotain muuta mekkoa, kun tämä on vähän liian lyhyt. Välillä joutuu kuitenkin jonkun vaatteen jättää ostamatta esimerkiksi tekstin takia, Nita Ahola kertoo.

Lastenvaateyritys Zalekuan omistaja Anita Kiurun mukaan äideiltä saatu palaute aiotaan käydä suunnittelijoiden kanssa läpi. Kiuru toivoo, että äidiraadista saadaan pysyvä käytäntö.

- Äideiltä saadaan se suora palaute, että minkälaiset vaatteet ovat toimivat. Uskon, että saamme tästä paljon työkaluja jatkoa ajatellen.

Suosittelemme