Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Magic Mike leikittelee kepeästi seksillä

Mike on rakennustyöläinen, joka haaveilee jonain päivänä elättävänsä itsensä uniikkeja huonekaluja tekemällä. Oman bisneksen aloittaminen vaatii kuitenkin alkupääomaa.

Esko Rautakorpi
Avaa Yle-sovelluksessa
Tähtiä.

Mike hankkii rahaa toimimalla iltaisin stripparina, asialle omistautuneessa klubissa. Eräänä päivänä rakennustyömaalle saapuu nuori ja komea Adam, jonka Mike ottaa siipiensä suojaan. Adam houkutellaan mukaan myös tanssibisnekseen. Kaikki näyttää sujuvan loistavasti, mutta sitten kaveruksilla alkaa mennä vähän turhan lujaa ja kaikki saavutettu on ryöstäytyä Miken käsistä.

Magic Miken ohjaaja Steven Soderbergh on todellinen yhden miehen elokuvayhtiö. Ohjaamisen ohella Soderbergh myös käsikirjoittaa kuvaa ja leikkaa elokuvansa. Hän tuntuu myös työskentelevän tavattoman nopeasti. Magic Mike on vuoden sisään jo kolmas meillä teattereissa nähtävä Soderbergh-elokuva. Ne kaksi muuta ovat vakavan epidemian leviämistä episodimaisesti kuvannut Tartunta ja vinon tulokulman omannut agenttijännäri Haywire.

Magic Miken Chippendale-miehistä kertova tarina perustuu, pääosassa nähtävän Channing Tatumin nuoruuden kokemuksiin. Kovinkaan syvälle näiden striptease -miesten maailmoihin tai kohtaloihin elokuvassa ei sukelleta. Kyseessä on viihde-elokuva, jonka kohderyhmä voisivat olla vaikka samat naiset, jotka ovat rynnänneet ostamaan 50 Shades -kirjoja. Kuten tuossa ilmiössä, leikitellään tässäkin kepeästi seksillä, mutta mitään sen hurjempaa ei tapahdu tai näytetä. Komeasti treenattujen miesvartaloiden ohessa, kankaalla vilahtaa tosin myös yksinäinen penis, johon sen omistaja yrittää pumpata lisää pituutta naiskatsojien iloksi. Parhaimmillaan, tämä lopulta kovin turvallisen tarinan kertova elokuva on kuvatessaan klubin takahuoneen tapahtumia. Näissä miesjoukkion yhteisissä kohtauksissa on sitä välittömyyttä ja rentoutta, joka muualta puutuu.

Elokuvan pääosassa olevat tanssinumerot ovat näyttävästi toteutettuja. Erityisesti Channing Tatumin tanssi on liikkeen juhlaa. Tämä ei ole ihme, onhan Tatum opiskellut lajia viime vuosina peräti kahdessa Step Up -tanssielokuvassa. Shown kuitenkin varastaa Matthew McConaughey, jonka rooli klubin seremoniamestarina ja kaiken takana olevina aivoina on leffan mehevin.

Magic Mike on viihdyttävä alaviite Steven Soderberghin tällä hetkellä hiukan sivuraiteille ajautuneella uralla, jonka uuden ylämäen soisi pian koittavan**.**

Suosittelemme sinulle