Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kiinan järistysuhreja jo 80

Uhrimäärän pelätään yhä kasvavan, sillä tuhoalueelta on vaikea saada tietoa teiden vaurioitumisen ja puhelinyhteyksien katkeamisen vuoksi.

Loukkaantuneita hmisiä patjoilla maassa.
Maanjäristyksissä loukkaantuneet ihmiset saivat hoitoa taivasalla Yilijangissa Lounais-Kiinassa lauantaina. Kuva: AFP / Lehtikuva
Katriina Töyrylä
Avaa Yle-sovelluksessa

Lounais-Kiinan perjantaisten maanjäristysten kuolonuhrien määrää on noussut jo ainakin 80:een, kertoo maan hallitus uutistoimisto Xinhua.

Kuolonuhrien määrä voi yhä kasvaa, koska järistysten aiheuttamat tuhot vaikeuttavat tietojen saantia alueelta. Järistykset sattuivat vuoristoisella alueella ja vaurioittivat teitä sekä katkoivat puhelinyhteyksiä, Xinhua kertoo.

Aiemmin on kerrottu yli 60:n kuolleen ja yli 700:n loukkaantuneen järistyksissä, jotka sattuivat Yunnanin ja Guizhoun maakuntien rajalla. Tuhansia koteja on tuhoutunut ja yli 100 000 ihmistä on evakuoitu kodeistaan, viranomaiset kertovat.

Viranomaiset ja Punainen Risti ovat toimittaneet apua tuhoalueelle. Pahinta vahinkoa järistykset tekivät Yiliangin alueella.

Ensimmäisen maanjäristyksen voimakkuus oli 5,6 ja sitä seurasi toinen samansuuruinen järistys sekä kymmeniä jälkijäristyksiä.

Suosittelemme sinulle