Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Puheloinen: Tinkimisellä on rajansa

Puolustusvoimat on säästänyt joukkojen varustamisesta jo vuosien ajan, Ari Puheloinen toteaa.

Samuli Harala
Avaa Yle-sovelluksessa

Puolustusvoimain komentajan, kenraali Ari Puheloisen mukaan Suomen puolustusvoimat alkaa näivettyä viimeistään kuluvan vuosikymmenen lopulla, jos määrärahoja ei lisätä. Kenraali kertoi näkemyksistään 202. maanpuolustuskurssin avajaispuheessa Helsingissä.

Puheloinen laskee, että viimeistään vuosikymmenen vaihteessa puolustusvoimien kalusto ei riitä nykyisten tehtävien hoitoon.

- Joukkojen varustuksesta tinkimiselle on oma rajansa, jonka alle ei voida mennä ilman, että puolustusvoimien kyky suoriutua tehtävistään vaarantuu, Puheloinen sanoi puheessaan.

Joukkojen varustuksesta tinkimiselle on oma rajansa, jonka alle ei voida mennä ilman, että puolustusvoimien kyky suoriutua tehtävistään vaarantuu

Ari Puheloinen

Puolustusvoimain komentajan mukaan puolustusbudjettia on kasvatettava vuoden 2015 jälkeen tai materiaali vanhenee niin, että koko maan puolustusta ja yleistä asevelvollisuutta on mietittävä uudestaan.

Puheloinen on varoitellut säästötoimien vaikutuksista myös aikaisemmin. Kaksi vuotta sitten maanpuolustuskurssin avajaisissa Puheloinen sanoi, että tasokorotuksesta tinkiminen vaarantaa maavoimien asehankinnat ja alueellisten joukkojen suorituskyvyn.

Suosittelemme